Прочитај ми чланак

МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ И МИЛОШ КОВИЋ (ДСС): Пресуда Младићу је пресуда српском народу

0

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је поводом пресуде Младићу, да није очекивао ништа мање од пародије од суда какав је Хашки трибунал и оценио да није било геноцида.

Тај суд, како је Јовановић рекао на конференцији за новинаре у Народној скупштини Републике Србије, још једном је потврдио да се у Сребреници десио злочин геноцид, што није исправна правна квалификација јер се то што се тамо десило “не може подвести под злочин геноцида”.

“Геноцид је могао да се деси у БиХ или се тамо није десио, не може се издвајати једна географска целина”, казао је Јовановић.

Он је додао да пресуда у формално правном смислу јесте пресуда једној особи, али да политички гледано то јесте пресуда српском народу у целини, а пре свега Републици Српској.

Председник политичког савета ДСС проф. др Милош Ковић рекао је да живимо у “време судских процеса против српског народа”.

“Ако вас неко пита да ли је пресуда генералу Младићу пресуда само њему онда треба да узвратите одговором о “удруженом злочиначком подухвату”. То је институција која је уведена која значи да сваки српски војник или старешина могу бити оптужени и осуђени. То није ништа друго него осуда колективитета, односно српског народа”, рекао је Ковић.

Он је говорио и о судском процесу грађанима Србије за “државни удар” у Црној Гори.

“Шта су власти Републике Србије учиниле за наше грађане? Овај судски процес прате представници амбасаде НАТО, али нема представника амбасаде Србије. Што је још страшније, постоје основане сумње да су у режију афере државни удар у Црној Гори умешани држани органи Србије или један део њих”, истакао је он.

Целу конференцију можете видети на