Прочитај ми чланак

РЕКАО КОЛЕГАМА ДА СЕ ЖЕНИ, а они му купили одијело и реновирали кућу

0

Покретач хуманих акција у угљевичком руднику смјена “Б”, која ради на откривци, уредила је, реновирала и опремила стару кућу колеги Славиши Рикићу, како би започео живот у брачној заједници.

“О рударској солидарности је испричано много прича. У вријеме када људи углавном гледају само себе, када се развио друштвени осјећај да су само материјалне вриједности праве и када влада похлепа, постоје примјери колегијалности и упућености људи једних на друге”, наводи се на сајту Рудника и Термоелектране “Угљевик”.

Док су радили у трећој смјени, изморени од измјештања каблова и других послова, Славиша Рикић испричао је колегама да намјерава да се жени.

Знајући да од осам чланова у породици ради само он, и то на одређено вријеме /на два мјесеца/, уз уговор о привременим и повременим пословима, његове колеге су му, најприје, купиле одијело за женидбу.

Угљевик – Рудари реновирали кућу колеги – репортажа1

Потом су све испричали пословођи Миленку Јовићу, објаснили му да је ријеч о поштеном и вриједном момку који живи у малој кући са седам чланова породице.

Миленку није много требало, отишао је на лице мјеста и увјерио се да је Славишина породица честита и да се у овим тешким временима, навикнути да поштено раде и зараде, нису снашли.

Одмах је организовао своју смјену и колеге су са много воље и љубави прионуле на посао.

Стару и оронулу кућу, коју је дјед превео Славиши, комплетно су уредили.

Најприје су скупили дио финансијских средстава, а онда су излазећи из прве или треће смјене, скоро свакодневно, два и по мјесеца радили на кући.

Копали су канале, довели воду, урадили комплетно купатило, подове, зидове, плочице, средили степениште, промијенили олуке, кров, купили му машину за прање веша и намјештај за једну собу.

Угљевик – Рудари реновирали кућу колеги – репортажа

У пословима су им помагали и чланови Славишине породице.

Тако је млади брачни пар добио реновирану кућу и основне ствари неопходне за пристојан живот.

Радници “Б” смјене, са вољом и љубављу, помогли су свом колеги и, кажу, помагаће и даље.

Урадиће му стазе око куће и још неке послове за које буду имали новца.

Пословођа Миленко Јовић каже да и међу омладином има много добрих и вриједних људи и да у посљедњих петнаест-шеснаест година није имао бољу екипу помоћних радника.

Комплетну “Б” смјену краси саосјећање и племенитост.

Славиша Рикић је захвалио свим колегама које су му помогле, као и Синдикату и управи РиТЕ “Угљевик”, који су симболичним новчаним средствима учествовали у овој лијепој акцији.

Смјена “Б” треба да буде примјер осталим људима како да гледају једни друге и да их подсјети да је солидарност међу колегама неопходна.

“Богат није онај који има, већ онај који даје”, поручује пословођа ових племенитих људи Миленко Јовић.