Прочитај ми чланак

РУСИЈА: Ове фотографије су доказ да Америка директно подржава Исламску државу

0

Сједињене Америчке Државе, имитирајуц́и борбу против тероризма, заправо обезбеђују покриц́е јединицама терористичке групе ДАЕШ за промовисање својих интереса на Блиском Истоку, саопштило је Министарство одбране Русије.

Руско Министарство изјавило је да су америчке снаге одбиле да изведу ваздушне нападе на терористе ДАЕШ-а који су се повлачили из сиријског Абу Камала.

Операција за ослобађање источног града Абу Камала показала је да је америчка коалиција директно подржавала терористичку групу ДАЕШ.

„Ове чињенице су неоспорни доказ да Сједињене Америчке Државе, које за светску заједницу имитирају непомирљиву борбу против међународног тероризма, заправо покривају борбене јединице ДАЕШ-а да би се обновила њихова борбена способност, да би се оне прегруписале и искористиле у промовисању америчких интереса на Блиском истоку“, наводи се у саопштењу.

Министарство одбране објавило је у уторак фотографије на којима се види вишекилометарска колона терориста која одлази из Абу Камала у правцу преласка Вади ел Сабха на сиријско-ирачкој граници. Према подацима министарства, операција коју су извеле сиријске владине снаге крајем прошле недеље за ослобађање Абу Камала уз подршку руске авијације, открила је чињенице о директном утицају и подршци коалиције на челу са САД терориста ДАЕШ-а.

„На фотографијама које су 9. новембра 2017. снимиле руске беспилотне летелице забележено је како оружане формације ДАЕШ-а, спасавајуц́и се од напада руске авијације и владиних трупа, напуштају Абу Камал“, наводи се у саопштењу.