Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛО ПРВО ПОЛИТИЧКО СУЂЕЊЕ ОПОЗИЦИЈИ – Вучићев кум тужио Бошка Обрадовића

0

Тужбу Николе Петровића, кума председника СНС и председника државе Александра Вучића, доживљавам као почетак првог великог политичког суђења лидерима опозиције у Србији због постављања посланичких питања у Народној скупштини и на медијима у вези са криминалом и корупцијом у врху власти – рекао је Бошко Обрадовић на конференцији за медије испред Првог основног суда у Београду, пред сам почетак суђења.

„Моја обавеза је да откривам истину о ономе шта раде најмоћнији људи ове државе, а то су Вучић, његов брат и његови кумови.

Просто је невероватно да Вучић може да постави свог кума за директора једног важног и монополског јавног предузећа (Електромрежа Србије), а ми онда немамо право да поставимо питање како је он као власник једног приватног предузећа из исте електроенергетске бранше могао да дође на ово место” – истакао је Обрадовић.

Он је још додао да је ово чист сукоб интереса и по кумовској и по пословној линији и упитао да ли је забрањено критиковати Николу Петровића само зато што је Вучићев кум?

“Не може Никола Петровић бити мимо очију јавности.

Надам се да ће српско судство одолети притисцима власти и да ће судити по закону, а не у страху од Вучића. Надам се у том смислу да смо сви једнаки пред законом.

Интерес јавности је да испрати ово суђење јер је ово суђење опозицији у Србији и покушај да се казни сваки покушај да се јавност обавести о сумњивим пословима Вучићевог најближег окружења.

Ово ће бити права прилика да видимо да ли су Вучићеви кумови заштићени и пред медијима и пред судовима“ – закључио је председник Двери.

Српски покрет Двери овим и најављује свој нови сајт ДвериЛикс, који представља још озбиљнију и оштрију борбу против криминала и корупције у врху власти.