Прочитај ми чланак

ДАМЈАНОВИЋ (СРС): Тражимо смену министра Зоране Михајловић!

0

На данашњој конференцији за медије Српске радикалне странке говорило се о корупцији у републичким органима. Присутним новинарима се обратио Миљан Дамјановић, кандидат за градоначелника Београда.

Управа за заједничке послове републичких органа, у октобру месецу ове године, објавила је позив за подношење понуда за отворени поступак централизоване јавне набавке под бројем 13/2017 којом се предвиђа набавка рачунарске опреме и штампача.

Процењена вредност набавке је 370 милиона динара. Наручилац посла је прописивањем бесмислених услова противзаконито елиминисао конкуренцију. Као одлучујући услов за избор одредио је брзину процесора штампача која не утиче ни на квалитет ни на брзину штампе. На тај начин је фаворизована фирма „AIGO BS“. Такође, наручилац није дозволио ни минимална одступања од дефинисане брзине процесора чиме је учињена повреда начела једнакости у фази припреме понуда, изјавио је Дамјановић и нагласио да је у овим коруптивним радњама уплетен и ресорни министар Зорана Михајловић, чије је министарство један од наручилаца спорних штампача.

Доказ осионости и бахатости овог режима лежи у чињеници да је директор Управе за јавне набавке, господин Дејан Јонић, пре објављивања позива за подношење понуда обавио разговоре са свим представницима произвођача рачунара и штампача. Претећим тоном захтевао је од њих да не учествују у понуди и да пусте да ова јавна набавка прође без њихових жалби. Услове за ову јавну набавку штампача лично су писали Дејан Јонић и представник фирме „AIGO BS“.

Чињенице изнете на данашњој конференцији доказ су континуитета корупције власти и корупционашких кругова унутар власти. Дакле, између досовског и актуелног режима нема никакве разлике.

Српска радикална странка захтева од Владе Републике Србије да под хитно смени Зорану Михајловић јер доказано ради против српских националних интереса, а и уплетена је у многе коруптивне радње.