Прочитај ми чланак

„ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ ГЕНЕРАЛЕ…“: Ево шта је Ђинђић поручио Ратку Младићу

0

Поводом Дана Војске Републике Српске, тадашњи председник Демократске странке Зоран Ђинђић упутио је честитку тадашњем начелнику Генералштаба Ратку Младићу

Некадашњи председник Демократске странке и потоњи премијер Србије Зоран Ђинђић, за време чијег мандата је трагано за хашким оптужеником Ратком Младићем, је шест година пре доласка на власт упутио писмо подршке некадашњем начелнику Генералштаба Војске Републике Српске. У честитики поводом Дана Војске РС, Ђинђић је написао да је она пример како једна мала али народна војска може успешно сачувати државу и заштити народ.

У честитки послатој на Видовдан, 28. јуна 1994. године, тадашњи председник Демократске странке Зоран Ђинђић пожелео је Ратку Мадићу, начелнику Генералштаба Војске Републике Српске, да његове снаге следећи празник дочекају у миру:

Поштовани г. генерале,

У име свих чланова Демократске странке, и у моје лично име, свим војницима, подофицирима, официрима и Вама лично, честитам Дан Војске Републике Српске.

Војска Републике Српске, настала у рату за слободу, је пример како једна мала али народна војска може успешно сачувати државу и заштити народ. Без обзира на мировне преговоре, чији успех сви желимо, нама је потребна снажна војска, како би друга страна одустала од намере да настави рат.

Надам се да ће српски народ као и Војска Републике Српске већ следећи Видовдан дочекати у миру.

С поштовањем, др Зоран Ђинђић.