Прочитај ми чланак

АНАЛИЗА СУЂЕЊА – Помоћници грешили на „Маракани“, Анђеловски само једном у Чачку!

0

Стални гост ТВ Арена Спорт који се бави анализом суђења на суперлигашким теренима говорио је вечерас о спорним детаљима са мечева које су вечити одиграли претходне недеље.

Много се прашине подигло након утакмице 15. кола Супер лиге Србије између Борца и Партизана у Чачку па су сви са нестрпљењем ишчекивали анализу представника Судијске комисије који је стални гост на ТВ Арена Спорт.

Бивши судија Игор Радојичић анализирао је спорне ситуације са мечева које су „вечити“ одиграли претходне недеље, а убедљиво највише ситуација за анализу виђено је на утакмици Црвена звезда – Спартак.

Ради се о одложеној утакмици 9. кола Супер лиге у којој је домаћи тим славио голом Ричмонда Боаћија из једанаестерца.

Чак девет ситуација анализирано је вечерас са поменуте утакмице, а управо је на њој направљено највише грешака. Меч је судио Драган Чоловић али су његови помоћници лоше одрадили посао.

Када се подвуче црта, Црвеној звезди је неоправдано поништен гол јер Ричмонд Боаћи није био у офсајд позицији, а пенал је оправдано досуђен и није му претходио офсајд.

Гости су оштећени у две ситуације и то у моментима када су могли да се нађу у изгледној ситуацији за постизање гола али је игра прекинута због непостојећих офсајд позиција.

Са утакмице која је у недељу одиграна у Горњој Вароши анализиране су три ситуације и све три су биле везане за пенале који су наводно могли да се суде у корист Црвене звезде али заправо није било основа за тако нешто.

На утакмици Земун – Партизан није било превише спорних момената. Петар Пипер добро је одрадио посао и само је у једној ситуацији његов помоћник погрешио што није прекинуо акцију Партизана због офсајда у којем се нашао Леандре Тавамба, али срећом није постигао гол јер би тај детаљ добио на тежини.

Свакако да су сви највише ишчекивали да чују коментар дешавања на мечу Борац – Партизан. Битна информација је да Одбор за хитна питања ФСС данас није расправљао о одлукама судије Анђеловског већ о стварима везаним за репрезентацију и да је Судијска комисија та која ће поднети извештај о томе каква је била арбитража у Чачку.

Судија Новица Анђеловски у Чачку је направио само једну грешку, а то је, према речима Игора Радојичића, та што је у 95. минуту досудио прекршај за Партизан после којег је постигнут победоносни гол.

„Ниједан од играча није дотакао лопту, да је један од њих дотакао може се досудити прекршај“, рекао је Радојичић.

Судијски аналитичар на ТВ Арена Спорт истакао је да је Анђеловски требало да пусти да се игра настави и да након завршетка евентуалног контранапада Борца (домаћин имао два на два у моменту када је прекршај досуђен) одсвира крај.

Као што је већ било речи, не постоји ништа спорно код досуђеног пенала за Партизан као ни у чињеници да се играло седам минута у надокнади.