ВЕЛЕОБРТ: Црвени картон човеку који је Србију одвео у Русију

0

Сви знамо да сам одлазак на Мундијал диже цене фудбалерима, а неки наступ или евентуално постигнути гол на првенству диже цену и 20 до 25 одсто. У игри су интереси, и менаџерски и клупски, и прилично велики новац који се ту налази у оптицају.

Историјат Србије у смењивању селектора траје од првог Светског првенства 1930, подсећа за Спутњик спортски коментатор Добривоје Боби Јанковић, па га због те, како каже, велике и дебеле традиције и не чуди медијска халабука и нови експеримент око смењивања актуелног селектора Фудбалске репрезентације Србије Славољуба Муслина.

Лични ћар испред националног

„Зна се да је Муслин потписао уговор са Фудбалским савезом, зна се да је водио тим кроз квалификације и да је успео, да је успех забележен после деценије српског одсуствовања са главне и европске и светске сцене и сад је припремљен неки велеобрт. Са друге стране, немамо баш ниједну информацију о чему се ради. Обичан човек рекао би: ’Ради се сигурно о парама‘, па може бити и да је тако. Треба направити план тог новца, који није мали, за учешће на светском првенству, и у епилогу свега мораће се доћи и до тога“, напомиње Јанковић за Спутњик.

У српском фудбалу се све може назвати комбинацијама, категоричан је спортски новинар Зоран Павић, јер се све дешава због неких комбинација неког са неким због нечега.

Кад је Муслин дошао на место селектора, евоцира Павић, садашњи председник Фудбалског савеза Славиша Кокеза је одмах рекао да је то његов лични избор, његов лични ризик, и то је понављао ко зна колико пута током квалификација.

„У једном интервјуу пре месец и по дана чак је рекао да је он одбранио Муслина од притисака менаџера, да су чак и многи преко неких његових пријатеља покушавали да неке фудбалере убаце у државни тим, али да је он све то одбио и да је Муслину оставио простор да ради према својој савести и свом знању. Но, кад су га питали који је његов омиљени играч који не игра у репрезентацији, рекао да је то Немања Радоњић из Црвене звезде, и тад су већ почеле приче о томе да уколико се Србија пласира у Русију, Радоњић мора да буде на том списку“, сугерише Павић за Спутњик.

Сви знамо да сам одлазак на Мундијал диже цене фудбалерима, констатује Павић, а неки наступ или евентуално постигнути гол на првенству диже цену и 20 до 25 одсто.

„Дакле, дошло се до ситуације да је Муслин обавио посао за који је доведен, а да сад неко други треба да одради овај други посао, и нагађања су разна. Зна се још одавно да је рецимо Драган Стојковић Пикси добар пријатељ са Кокезом још од боравка овде у Србији и да је он највероватније његов први пик“, указује Павић.

„Знам само да је Славољуб Муслин искусан, добар стручњак, да је дуго година заобилажен, као и многи који нису били по вољи фудбалских владара кроз време“, подвлачи Добривоје Боби Јанковић: „али знам такође да је он веома тврд орах, ћутаће док се ствари не расплету“.

Менаџери, клубови, интереси…

„А ако се расплету у некој ревизији уговора око новца који треба да припадне репрезентацији, јер обично се догађа, због тога смо страдали и после последњег шампионата на коме смо били у Јужној Африци, да 40 одсто тог прихода иде на адресу играча и стручног штаба и оних неопходних помагача око репрезентације, Муслин ће учинити све да из овог јако непријатног догађаја за њега изађе колико је год могуће чист“, предвиђа Јанковић.

У Србији поодавно не постоји стручни савет као неко стручно тело које би макар давало свој суд, истиче Зоран Павић и подсећа да се Извршни одбор Фудбалског савеза није огласио нити о избору Муслина нити је речено да је Муслина изабрао Извршни одбор, што би требало да буде према прописима. Својевремено је и бивши председник Савеза Томислав Караџић исто тако говорио за селектора Радомира Антића, да га је он лично изабрао, кад сад Кокеза Муслина.

„Дакле, код нас постоји неписано правило да председник савеза има апсолутну власт и иза себе има гласачку машину која само потврђује оно што је он одлучио или је неко у његово име одлучио. Колико овде има политике заиста се у овом тренутку не може проценити, али мислим да овде политика у сваком случају нема неки пресудан значај. Овде су сад у игри интереси и менаџерски и клупски и да тако кажем прилично велики новац који се ту налази у оптицају јер треба угурати неког макар за путника на Мундијал да би се на неки начин његова цена дигла, па да буде за све остале да се ту уграде“, закључује Павић.
 
 
 
 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!
Подели:

10 коментара “ВЕЛЕОБРТ: Црвени картон човеку који је Србију одвео у Русију

 1. Аца Тодоровић каже:

  Наравно да је проблем новац. Сви предходни селектори репрезентације заједно са председником ФСС Караџићем узимали су новац од разних менаџера да би њихови играчи, који седе на резервним клупама у европским тимовима играли за репрезентацију, чиме би се доказивали да заслужују месту у првом тиму свога клуба. један од таквих играча је био Матеја Кежман.
  Вучићев пас Кокеза је поставио Пиксија, да заједно узимају паре разним менаџерима, да би у репрезентацији играли играчи који требају да се докажу, да би се после добро продали а менаџери узели добру провизију.

  1. Radovan каже:

   Драган Стојковић Пикси,наследио је чувеног имењака Драгана Џајића у председничкој фотељи Ф.К. Црвена Звезда (2005-2007) дуг клуба је био 4 милиона евра,, наследивши играчки кадар који је за време његова мандата освојио заредом 2 дупле круне,да би исти тај пикси продао,пре бих рекао десетковао тим и продао најбоље играче који су били незамењиви у тиму…после њега је председник био Топлица Спасојевић,али нажалост нисам могао наћи информацију колики је дуг наследио од пиксија,који је уништио Звезду,да се и дан данас опоравља од његовог лоповлука…значи после пиксија,Звезда није 3 године узела куп,а првенство 7 година….

  2. Аца Тодоровић каже:

   Сваки фудбалски клуб и свако државно и јавно предузеће могло би да послује позитивно да није пљачке и код једних и код других.
   Лопови на власти приватизовали су углавном предузећа која су пословала негативно, али неће да приватизују фудбалске клубове ЕПС, Телеком и остала јавна предузећа,јер онда не би имали шта да пљачкају.
   Велика предузећа попут ЕПС-а, Телекома, РЕИК-а и других спонзоришу спорстке клубове, али тај новац заврши у политичким странкама, и џеповима директора спортских клубова и директора ових јавних предузећа. Зато се у скорашње време неће приватизовати ни Црвена Звезда ни Партизан, јер онда све оне које сам навео остали би празних џепова.
   Клубове и фудбалске и све остале не интересују таленти, већ тренирају и форсирају оне који могу да спонзоришу клуб, односно боље рећи да плаћају рекет да би играли у првом тиму. Већ деца од 11 година могу играти у првом тиму само ако си ишла на припреме у зимским у туристичким центрима, којима су родитељи плаћали те припреме. Онај родитељ који нема да одвоји 200-300 евра за седмодневне припреме, његово дете без обзира колики је таленат не може играти у првом тиму.
   Правило које важи за клубове, увели су и у репрезентацију. У репрезентацији пре Муслина, играли су само они који су плаћали да би имали поен више,кад буду требали да се продају. Муслина су сменили јер он није хтео на тај начин да бира играче за репрезентацију, зато ће поставити новог тренера који ће пристати да у репрезентацији играју играчи чији менаџери буду плаћали рекет.
   У такав тим неће да уђу добри играчи и онда ћемо се чудити, зашто наши добри играчи неће да играју за репрезентацију. Кад остали добри играчи виде овакву ситуацију, смучиће им се и Србија и репрезентација.
   Наравно да су за овакву ситуацију криви и ови добри играчи, јер и они као и сав народ ћути и не буни се против оваквог избора играча.

 2. Stevan-Vd каже:

  Da bogda izgubili sve utakmice na svetskom prvenstvu , ološi i lopovi jedni. Oteraste zaslužnog čoveka

  a dovešćete menadzerovog pika . IDIOTI jedni .

  1. Сарма каже:

   Небеска интервенција неће бити потребна. Пулени ће се побринути за игру, дојам и резултат.

  2. Stevan-Vd каже:

   Iz tvojih usta u božije uši .

 3. Сарма каже:

  Предпостављам да чим поставиш питање – “ Kоји је Ваш омиљени играч који не игра?“ на астал ти стигне 20-25 процената више печења и пића, 2-3 путовања, интервјуа… Предпостављам.

 4. E. Lirsch каже:

  Ako je tako a jeste pa da ga mafija odpusta onda ga je mafija i ustolicila. To znaci da smrde funkcioneri u FSS-e. A tako je u celoj srbiji. Mafija, lopovluk, sluge okupatora i svi rade protiv srbije drzave i srpskog naroda. Muslin jeste za smenu ali onaj sto ga budu doveli bice gori. Kontinuitet unistavanja se nastavlja. Neke stvari „nemaju alternativu“.

  1. Vladimir каже:

   Muslin jeste za smenu? Bolje idi da ti izvade taj volovski mozak i ubace bar nešto ljudsko. Slavoljub Muslin je jedini preostali gospodin u srpskom fudbalu, jedini pravi naslednik legendarnog Branka stankovića “Ambasadora“. Nepotkupljiv, stručan, jasan i nadasve uspešan. Zato su ga oterali iz Zvezde, posle duple krune, zato su ga i pozvali da spase reprezentaciju u trenutku totalnog rasula. I onda masa debila urla smenite ga, smenite ga… Srbija je propala zbog masovnog debilizma u narodu, ne zbog nekog odredjenog političara.

  2. Дуња каже:

   Једна, али озбиљна грешка, не чује се народ, то је монтирана слика, то плаћени навијачи глуме „демократске промене“….

Коментари су затворени.