Прочитај ми чланак

МИХОЉСКО ЛЕТО ОД НЕДЕЉЕ, ШТО ЗНАЧИ – хладни радијатори

0

Београд -- Према прогнозама метеоролога, дневне температуре у Србији полако ће се подизати сваког дана, а од недеље нас очекује право михољско лето.

Према изгледима времена за седам дана, до 18. октобра – у јутарњим сатима по котлинама и речним долинама биће местимично краткотрајна магла, али ће током дана углавном бити сунчано, са температуром око и мало изнад просечних вредности, нарочито од недеље.

Thinkstock

Према актуелним подацима, у недељу се очекује пријатна 24 степена.

Сличне временске прилике предвиђа и АццуWеатхер, према ком ће се лепо време, уз највише дневне температуре око или мало изнад 20 степени задржати до 20. октобра.

Међутим, то значи да ће радијатори у београдским становима данас целог дана бити хладни.

„Топлотни извори ЈКП Београдске електране данас 10. октобра 2017. не испоручују топлотну енергију потрошачима у режиму топлих функционалних проба. Према Одлуци о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду, од 1. до 15. октобра топлотна енергија се не испоручује када је прогнозирана средња дневна температура изнад 12 степени Целзијуса“, саопштили су из Београдских електрана, наводи „Блиц“.

На дан када би требало да почне званична грејна сезона предвиђају се температуре од 10 до чак 24 степена, те је могуће да чак и тада, у поподневним часовима, грејање буде искључивано.