Прочитај ми чланак

ЧУВЕНИ СРПСКИ НЕУРОХИРУРГ ПРОФ. ДР ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ: НАТО затровао и Београд

0

После бомбардовања брда Стражевица и Бежанијске косе, из трафо-станица је ослобођена веома канцерогена материја пирален, која изазива разне врсте тешких облика рака! Када је гађана "Прва искра" у Баричу, 165 тона флуороводоничне киселине пуштено је у Саву, а да је отишло у ваздух, Београда више не би било, каже др Грујичић.

НАТО пакт је током бомбардовања 1999. године контаминирао Београд веома опасним канцерогеним материјама и смртоносним отровима, открива за Информер наш чувени неурохирург проф. др Даница Грујичић.

Према њеним речима, после бомбардовања брда Стражевица код Раковице и Бежанијске косе погођене су трафо-станице из којих се ослободио веома канцерогени пирален, који изазива најтеже облике рака.

С друге стране, када је гађана „Прва искра“ у Баричу, излило се 165 тона флуороводоничне киселине, која је пуштена у Саву, јер да је отишла у ваздух, становништва Београда више не би било.

Планско тровање

Даница Грујичић тврди да се према циљевима који су гађани јасно види да је НАТО током бомбардовања „имао геноцидне намере према Србима“.

– НАТО је у Раковици на брду Стражевица и на Бежанијској коси плански гађао трафо-станице, а циљ је био да се из њих излије пирален, веома канцерогена материја која изазива најтеже облике карцинома. Та материја је сагоревала и велика количина је завршила у ваздуху изнад Београда. Други део који није сагорео отишао је у подземне воде и реке, а пошто је пирален тежи од воде, пао је на дно Саве и Дунава и тако их трајно загадио – открива др Грујичић и наводи да је посебна еколошка катастрофа настала после бомбардовања „Прве искре“ у Баричу.

– Тада се излило чак 165 тона флуороводоничне киселине, која је тежак отров. Да је којим случајем тај отров завршио у ваздуху, становништва у Београду више не би било. Ова два примера су само ситница у односу на оно што се десило током бомбардовања 1999. године. Прича о осиромашеном уранијуму је ту тек врх леденог брега, а то шта су нам разне хемијске супстанце урадиле је посебна ставка. Последица тога су застрашујуће агресивне болести са којима се моје колеге и ја сусрећемо последњих година. Нажалост, посебно код деце… – каже докторка Грујичић.

Професор Хемијског факултета у Београду Бранимир С. Јованчићевић каже да је пирален који се ослободио током НАТО бомбардовања толико канцероген и штетан по људски организам да се нашао на врху листе најопаснијих „дуготрајних органских загађујућих супстанци“.

– О пиралену могу да кажем само најстрашније ствари! И оно што је најгоре од свега јесте чињеница да кад једном доспе у природу, тешко се из ње одстрањује. Углавном се преко воде и рибе уноси у организам и тада изазива страховите последице по здравље. Изазивач је многих канцерогених болести, али и узрочник мутација односно изазива промене у ДНК. То довољно говори о каквој се опасној супстанци ради и да није без разлога прва на листи најопаснијих – каже Јованчићевић.

Смртоносна супстанца

Професор екологије Божо Далмација каже да је пирален погубан по здравље, али да је најпознатији као изазивач тумора на мозгу.

– Реч је о веома опасној супстанци са којом се „није за играти“. О каквој материји се ради довољно говори прича о једном богатом Американцу, страственом љубитељу јахања и коња. Он је, у незнању, тркачку стазу на свом имању својевремено полио пираленом како се не би дизала прашина док јаше. Врло брзо је добио тумор на мозгу и умро – каже Далмација.