Прочитај ми чланак

ШОКАНТНА ИСТИНА О ‘НАЗИ ЂУРИ’: Панкер, Хрват, католик – ожењен Српкињом

0

О Ивану Ђурићу прије годину је дана снимљен документарни филм

У четвртак 5. листопада нешто прије 20 сати у трамвају број 6 који је возио из смјера средишта према Новом Загребу, дошло је до несвакидашњег инцидента.

Наиме, након што је трамвај прошао Аутобусни колодовор и крижање с Вуковарском, младић у двадесетим годинама, из чиста је мира почео салутирати нацистичким поздравом и викати ‘Сиег Хеил‘. Неколико секунди прије доласка трамваја на станицу у Држићевој авенији, мирно је извадио сузавац у спреју из јакне и, нетом прије отварања врата на станици, употријебио га њој испред лица, усмјеривши га увис.

Ђурић је рођен 1991. године и од раније је познат полицији, а сам је јавно објавио издану му полицијску потврду о привременом одузимању оружја са свим својим особним подацима.

О њему је снимљен документарни филм ‘Испред заставе’ из 2016. године редатељице Сање Бистричић. У опису филма од 12 минута стоји:

‘Филм о љубави и мржњи, одрастању и прихваћању. Ђуро је пункер – Хрват – католик који у срцу носи ране из прошлости које су га обиљежиле и због којих ирационално мрзи све што нема везе с његовом домовином. Његов пунк свјетоназор као и начин живота постаје умрљан мржњом и бијесом коју изражава кроз јавни бунт и провокације. Сплетом околности његов се свијет пољуља када упозна дјевојку Елвиру која је српске националности. Ово је прича о животу који нам зна приредити смијешне исцјељујуће парадоксе како би нас поучио и љубави која је изнад крвних зрнаца.’

‘Ја, Хрват и католик, оженим Српкињу и муслиманку. Да ми је нетко прије 5 година рекао, стјерао би га у к… и препоручио једног доброг психијатра‘, рекао је Иван Ђурић у документарном филму.