Прочитај ми чланак

ОГЛАСИО СЕ МУП: „Ако затреба, све дижемо на највиши ниво“

0

Полиција у Београду и Пријепољу протекле ноћи спровела је свеобухватну контролу саобраћаја, саопштио је МУП.

Циљ је, како се наводи у саопштењу, проналазак особа по потерници, наркотика, нелегалног оружја и предмета који потичу или су у вези са извршењем кривичног дела, саопштило је Министарство унутрашњих послова (МУП).

Тиме је, наводи се, демонстрирана спремност припадника МУП-а да у најкраћем могућем времену подигну „своје ресурсе“ и поступање на највиши могући ниво, како би се заштитила безбедност грађана, њихова имовина и извршила контрола особа и возила, при чему је могућност бекства сведена на минимум.

МУП је навео да је закључак успешно изведених активности на подручијима полицијских управа у Београду и Пријепољу да МУП може у сваком тренутку да гарантује безбедносну заштиту грађана и имовине и хватање извршилаца кривичног дела у најкраћем временском интервалу.

Наводи се да ће припадници МУП-а и убудуће наставити с таквим активностима свих полицијских управа због максималне заштите безбедности грађана.

Да подсетимо, тешко наоружани припадници полиције блокирали су синоћ Београд на више места и вршили претресе возила.

Београдски медији синоћ су пренели да је полиција око 23 часа блокирала Аутобуску станицу Београд, мостове – Панчевачки, Пупинов, Бранков, Стари железнички и Газелу, као и Аутокоманду, и да је била и на Ибарској магистрали, Бубањ потоку…