Прочитај ми чланак

БОШКО: Шутановац није опозиција; Шешељ нек нападне Вучића због издаје Косова

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић, гостујући са лидером Здраве Србије, Миланом Стаматовићем, у емисији „Актуелно”, у продукцији медијске куће „Балкан инфо” говорио о лажној опозиције у коју је сврстао председника Демократска странке Драгана Шутановца, али исказавши сумњу да и први човек радикала, Војислав Шешељ има неку врсту договора, у вези са међусобним ненападањем, са Александром Вучићем.

„Сумњам у опозициони статус Драгана Шутановца,  уцењеног човека са бројним аферама које је оставио иза себе. То је човек са западном позадином који има једну врсту договора са Вучићем. Он је затражио да заједно са београдским изборима имамо и референдум о Уставу одговоривши на позив Александра Вучића, за унутрашњим дијалогом у вези Косова и промене Устава, вративши тако, као у стоном тенису, пинг-понг лоптицу Вучићу. Они играју заједно у стилу: ајде отвори унутрашњи дијалог, а ја ћу те подржати, кроз своје предлоге, да идемо ка промени Устава. Обојица су западни играчи јер Вучић не може сам да заврши промену Устава и не може сам да заврши референдум у корист одрицања од Косова и Метохије; зато му је потребан савезник. Он је, пре Шутановца за тај посао савезника нашао у Чедомира Јовановића, као и у Ненаду Чанку, који ће увек гласати за издају Космета, рекао је лидер Двери додајући:

„И ту је кључни испит за Војислава Шешеља. Све што ја сад причам може да се схвати овако или онако. А кад дођемо до Косова и Метохије, е онда је кључни и завршни испит за Војислава Шешеља. Хоће ли ту да стане на Вучићеву страну, зато што имају неку врсту договора, или ће да се повуче и каже: чекај, па не могу ваљда да учествујем у издаји Космета, промени Устава и свему ономе шта ова власт намерава”, закључио је први човек Двери

Током емисије лидер Двери, Обрадовић, се упитао и зашто Војислав Шешељ, након повратка из Хашког трибунала напада свакога на политичкој сцени изузев једне особе која се зове Александар Вучић. Он је устврдио да они могуће имају неки договор о ненападању, те да се тиме блокира један снажни опозициони капацитет који очито постоји у редовима радикала.

Немања Шаровић

Заменик председника СРС и народни посланик Немања Шаровић је за портал pravda.rs одговорио на тврдње Обрадовића у вези председника СРС, Војислава Шешеља.

– Обрадовић је опседнут Шешељем и непрестано измишља глупости. Бошка је Вучић увео у Парламент, а режимска већина је гласала за то. После избора је, за разлику од СРС, изразио спремност да уђе у напредњачку Владу. Када се нудио Вучићу није му сметао ни Бриселски споразум ни све  друго.

Шаровић је рекао да се програм радикала није мењао од оснивања странке док Бошко Обрадовић дневно мења политику коју заступа.

– Бошко Обрадовић је нови Чедомир Јовановић политичке сцене. Јовановић је почео као београдски гилиптер кривих зуба а сада има милиона, Бошко се појавио као поштено и патријархално васпитано сељаче, а данас сарађује са онима које је највише критиковао, закључио је Шаровић.