Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Нека прете, не плашим се, жив сам и радим

0

Бор -- Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да се не боји претњи које су изречене на његов рачун и да му није потребна ни заштита.

„Ти који прете убиствима и уринирањем по гробу па се онда праве где смо то (рекли), па кад смо (рекли)… Да је то неко рекао за неког од њих, Тужилаштво би до сада пола државе похапсило, али када сам у питању ја – то је изгледа дозвољено, природно и нормално. Нећу да вршим никакав притисак. К’о бога их молим само немојте мене да штитите“, рекао је он.

Глумац Сергеј Трифуновић, реагујућу што нико неће одговарати за смрт дечака Алексе Јанковића који се убио због вршњачког насиља, пре више од месец дана на Твитеру је написао: „О ком, бре, ти БДП-у причаш. О ком привредном расту и којој борби против криминала? Пишаћу на ваше гробове“. Последња реченица твита је, како је објаснио Трифуновић, парафраза наслова романа „Пљуваћу по вашим гробовима“ француског писца Бориса Вијана.

После инцидента у коме је пре неколико дана градоначелник Суботице и функционер СНС-а упутио низ претњи и увреда страначком колеги, СНС се огласила саопштењем у коме је критиковала Трифуновића и Сашу Јанковића због твитова и оптужила их да желе да убију Александра Вучића.

Вучић, који се налазио у Бору, упитао је зашто су хапшени и привођени неки за десетоструко мање претње.

„Зато што ово изговара неко ко је веома важан или неко кога се плашите, звао се он Трифуновић, Јанковић, Бркић… Мени не треба ништа. Да ли је неко миноран или не, за сваког има закон. Што се мене тиче, немој да га примењују, нека их заштите, нека говоре шта год хоће и раде шта хоће. Нисам се нимало уплашио“, казао је он и додао да свако треба да се плаши своје савести.

Вучић је замерио то што телевизија Н1 није о томе извештавала и додао да би „на сва звона објавили“ да је он то рекао. „Овако сте то сакрили јер је нормално да се уринира по гробу још живог човека. Још сам жив. Мрдам, као што видите. Не баш претерано успешно, али још мрдам“, навео је Вучић.

„Никада нико од Осме седнице у Србији а да је важан политички актер такве гадости није изговорио као што су последњих дана изговаране о мени. И сви ћутите и сакривате то“, казао је он и изразио захвалност неким телевизијама што су „оголиле њихову непристојност“.

Вучић је рекао „да њима (који прете) не жели ништа лоше“, али да жели Србији да такви не побеђују на изборима.

Он је рекао и да му није потребна ни заштита „ни оваквих момака (који га чувају)“ и цитирао Винстона Черчила, који је написао: „Живи кроз опасност, прати све што се дешава и не плаши се никога и биће све у реду“.