Прочитај ми чланак

МЛАДИЋ ТЕРОРИШЕ ПРОКУПЧАНЕ – и нико му не може ништа

0

М. Р. (25) из Београда који је пре десет дана у Прокупљу напао седамнаестогодишњу Тамару Костић, из чиста мира, свакодневно чини исти прекршај.

Како пише портал Прокупљенадлану.рс, полиција муку мучи са њим, јер га свакодневно приводе, прослеђују на Одељење психијатрије Опште болнице „Др Алекса Савић“, са кога после пар сати бива отпуштен и поново се нађе на улици.

Према пријавама грађана, виђен је како напада жене на градском гробљу, по фризерским салонима, на улици, по кафићима, а има пријава и да је упадао у околна села у приватне куће.

Ипак, сви ти напади сврставају се у прекршаје и падају под ремећење јавног реда и мира, те тако не подлежу кривичној одговорности.

Младић је иначе добро упућен у своја грађанска права, те одмах пошто по пријави полицијска патрола реагује и покуша да га приведе, он почне да се позива на закон и слободу личности.

Одлично зна да нико не може да га спречи да буде на било ком јавном месту, нити могу да га задрже у полицији, или на Одељењу психијатрије.

“Већ је тензија порасла и људи су почели озбиљно да се плаше. Нико не зна како ће да реагује и грађани су уплашени“, каже особа која је више пута била са њим у контакту.

Према нашим информацијама М. Р. се лечи на психијатрији у Београду, а овде је дошао јер му баба живи у селу надомак Прокупља.

“Тек недавно је пар жена поднело кривичне пријаве против њега. Чак мислим да га је и баба пријављивала, али све те пријаве немају довољно доказа. Треба неко да се озбиљно позабави њиме, да га пропрати и евентуално оно што може јесте да се упути на лечење, или да се чека да не дај боже направи озбиљно кривично дело“, каже добро упућена особа.

Руке закона су очито у овом случају везане и поред свакодневних привођења, после неколико сати, он је опет на улици.