Прочитај ми чланак

АТЛЕТИЧАРИ ИЗГЛАСАЛИ ИВАНУ ШПАНОВИЋ ЗА ПОБЕДНИЦУ: Српкиња у пробраном друштву

0

ЛОНДОН – Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић изгласана је међу нових шест чланова спортске комисије Светске атлетске федерације (ИААФ).

Иако није освојила медаљу у скоку удаљ, Ивана Шпановић се из Лондона вратила са једном победом, али овога пута су тој победи допринеле њене колеге.

Наиме, у току Светског првенства одржано је гласање за избор шест чланова спортске комисије Светске атлетске федерације, а један од укупно петнаест кандидата била је и Ивана Шпановић, коју је кандидовао Атлетски савез Србије.

Право гласова имали су само спортисти учесници првенства, а највише гласова поред Иване Шпановић освојили су Ким Колинс, Ињаки Гомез, Адам Кшот Томас Ролер и Бенита Вилис.

Новоизабрани чланови комисије биће на овој позицији четири године, а њихов мандат почиње 1. јануара 2018. године.

Спортска комисија ИААФ броји укупно 19 чланова, од којих се дванест бира на основу гласова спортиста (по шест чланова се бира сваког другог првенства и њихов мандат траје четири године), а седам чланова бирају представници Савета ИААФ-а.

Ивана ће се тако наћи у пробраном друштву атлетске елите, која ће се потрудити за светлију будућност светске атлетике међу којима су Јелена Исинбајева, Пола Редклиф, Штефан Олсон, Андреас Торкилдсен…

Надајмо се и да ће Иванин ангажман утицати на то да се више не понављају контроверзе на великим такмичењима, као што је то био случај у њеном скоку где је остала без злата, иако је скочила највише од свих, али је због наводног отиска папира који јој се откачио с леђа остала без медаље.