Прочитај ми чланак

ВЕЛИКА НЕПРАВДА: Милорад Чавић и Виктор Савић бесни због Иване Шпановић!

0

Србија је остала у шоку након што српска атлетичарка Ивана Шпановић на синоћ одржаном Светском првенству у скоку у даљ није освојила заслужену златну медаљу. Неправда је погодила читаву нацију, као и глумца Виктора Савића који није издржао а да се не огласи на друштвеној мрежи Инстаграм.

Он није могао да остане нем после синоћњег скандала,  а на Инстаграму је подсетио да се слична ствар десила и нашем пливачу Милораду Чавићу на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године, када је неправедно изгубио од Aмериканца Мајкла Фелпса.

„Нисмо дуго чекали на нову неправду према такмичару из Србије.. Па, је л ово испод 7?! Па, је л овај десно први?! Велики нам опет показују колико су мали, само ми то брзо заборављамо и већ сутра им се поново дивимо и желимо да будемо као они. Као они…“, написао је Виктор Савић на друштвеној мрежи, а бројни пратиоци су подржали глумца и дали подршку Шпановићевој.

Подсетимо, Иванин скок, који је био преко 7 метара и довољан за златну медаљу. Скраћен је јер се број на леђима откачио при скоку и оставио траг у песку на 6.91 метара. Aтлетски савез Србије уложио је жалбу на ову одлуку, али нажалост она није прихваћена.

МИЛОРAД ЧAВИЋ

Један од најбољих српских пливача свих времена Милорад Чавић огласио се на друштвеним мрежама како би подржао Ивану Шпановић после скандала у финалу скока у даљ на Светском првенству у Лондону.
 
Чавић је подсетио на чувену трку са Мајклом Фелпсом када је покраден на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године.

– Просто речено, сматрам да је Ивана Шпановић доживела већу неправду од моје у Пекингу. Ово је велика срамота и скандалозно за ИAAФ – написао је Чавић.

Случај Иване Шпановић на Светском првенству у Лондону у коме јој је електроника одузела медаљу многе је подсетио на Чавића који је на исти начин остао без златног одличја.

Пекинг! 2008. година и Олимпијске игре! Финале трке на 100 метара делфин стилом!

Било је то далеко више од обичне трке. Неприкосновени Aмериканац Мајкл Фелпс и српски херој Милорад Чавић.

Знало се и пре Олимпијских игара да ће Фелпсу бити најтеже да дође до злата у дисциплини 100 метара делфин и да је Милорад Чавић једини пливач који може да заустави Фелпсов поход на 8 златних медаља. Очекивала се драма у тој финалној трци на 100 метара делфин и драму смо добили, вероватно и већу него што смо сви очекивали.

Резултат ове трке је вероватно свима познат, И поред свих контраверзи и теорија које и данас постоје, спортска историја ће писати да је Мајкл Фелпс освојио 8 златних медаља на Олимпијским играма у Пекингу, чиме је постао најуспешнији спортиста на ОИ свих времена, а да је Милорад Чавић освојио прву медаљу и то сребрну за самосталну Србију.

Фелпс је званично победио Чавића за једну стотинку. Иако су многи сумњали у то, оспоравали резултат и тврдили да је Чавић стигао на циљ пре Фелпса и да је први додирнуо зид, после свих жалби, мерилац времена, компанија “Омега“ је саопштењем решила многе недоумице.

„Код система ‘тач пед’ мора да се разуме да има огромне, огромне разлике између додирнути и ударити тастер. Видео је јасан, Чавић је дотакао тастер пре Фелпса, али је клизао кроз воду, док је Фелпс јурио према тастеру и снажно га ударио пре Чавића“, стајало је у саопштењу.

На исти овакав начин, захваљујући електроници, српска атлетичарка Ивана Шпановић остала је без медаље на Светском првенству у Лондону.

Неправда, велика неправда!