Прочитај ми чланак

РАЗРЕШЕНА ДУЖНОСТИ: Смењена директорка Центра за социјални рад!

0

Директорка Градског центра за социјални рад Микаина Стевановић разрешена је дужности, након два трагична догађаја испред центара за социјални рад.

Она је разрешена на предлог градоначелника Београда Синише Малог.

„Управни одбор Градског центра за социјални рад донео је данас одлуку о престанку овлашћења в.д. директора те институције Микаине Стевановић, а након предлога градоначелника Београда Синише Малог“, саопштено је из Градске управе.

Одлука Управног одбора је донета уз сагласност и консултације са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем.

О разрешењу и постављању новог вршиоца дужности директора Градског центра за социјални рад одлучиваће се на наредној седници Скупштине града Београда.

Градоначелник Београда претходно је најавио да ће, уколико извештај покаже неправилности у раду Центра за социјални рад, одговорни бити кажњени.

Такође, градоначелник је раније дао налог за знатно повећање обезбеђења у одељењима Градског центра за социјални рад, па ће до краја јула, на пословима обезбеђења бити ангажовано двоструко више људи.

Град Београд континуирано ради на унапређењу положаја корисника Градског центра за социјални рад, али и социјалних радника, како би се постигла пуна реформа центара за социјални рад, и како више никада не би дошло до трагичних догађаја попут оних испред одељења Центра на Новом Београду и Раковици, наводи се у саопштењу.