Прочитај ми чланак

ПОНAВЉA СЕ СТРAВA У БЕОГРAДУ: Муж убио жену и дете испред Центра за социјални рад

0

Још један стравичан породични злочин у Београду, такође испред Центра за социјални рад. Око 15 часова, у београдском насељу Раковица муж је убио жену, после чега је задавио дете. Према незваничним информацијама, убица је најпре напао три радника Центра за социјални рад, на паркингу. Он их је избо ножем, и они су превезени ВМA.

 

Злочин се, према названичним информацијама, догодио у раковичком Центру за социјални рад, у Улици Мишка Крањца 12.

Како јављају сведоци са лица места, увиђај је у току, а убица је ухапшен.

Убица је најпре напао три радника Центра за социјални рад, на паркингу. Он их је избо ножем, и они су превезени ВМA. После тога избо је жену, која је остала мртва на лицу места. У крвавом пиру убица се није зауставио па је задавио своје дете. Упркос интервенцији лекара и покушајима реанимације, дете није преживело.

Убица је враћао сина у Центар у контролисаним условима, пошто је био код њега у посету. Наводно је дошло до свађе, после које је нападач избо три службаника, а потом ножем убио жену испред центра, код трафике.

Координаторка Сигурне куће у Београду Весна Станојевић изјавила је, поводом данашњег убиства жене у раковичком Центру за социјални рад, да стање постаје алармантно.

Станојевић је Танјугу рекла да сматра да би у свим Центрима за социјални рад требало хитно увести обезбеђење, државно или приватно, те да би требало обуставити рад тих центара до даљњег, док се, како је рекла, не види зашто се овакве ствари дешавају.

„Мора постојати обезбеђење и за оне који у центре долазе, али и за оне који у њима раде“, рекла је Станојевић.

Такође, сматра да би требало прекинути праксу виђања раздвојених родитеља са децом у тзв. контролисаним условима јер то, очито не даје никакве резултате и треба наћи неко друго и дугорочније решење.

Додала је да је „потпуно очајна“ јер је жртва нечија мајка, нечија ћерка, која је настрадала без разлога.

„Ово је 19 жена које је убијена у овој години и пета од када је на снагу 1. јуна ступио на снагу Закон о насиљу породици“, навела је Станојевић.

Приметивши да је толико поремећених особа који шетају улицама који су спремни да „копирају“ нешто што се већ догодило.

„Могуће је да управо то случај сада“, навела је.

Министар полиције Небојша Стефановић је због новог инцидента заказао хитан састанак са министрима правде и рада због овог несрећног догађаја.

Подсетимо, 5. јула Милан Ловрић је убио супругу Олгу пред троје деце у Центру за социјални рад у Новом Београду. Пошто је извршио убиство, он се убио скоком под воз код Тошиног бунара.

БОНУС ВИДЕО

Председник удружења грађана „Свети Сава из Лазаревца”, које је формирано због превеликог броја дилера дроге на улицама Лазаревца, био је гост емисије „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, у којој је причао, преко конкретних примера, како нарко мафија дистрибуира дрогу међу српском омладином (00:22:30) . Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.