Прочитај ми чланак

БРУТАЛАН ОДГОВОР СРБИНА СА КиМ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ због позива на шиптарско гласање

0

Александар Вучић је само пар дана након полагања заклетве и заклињања на поштовање Устава Републике Србије, успео у свом стилу грубо да прекрши највиши правни акт државе на чијем је челу, својим позивом Србима на КиМ да учествују на некаквим парламентарним изборима које организује ''Република Косово''.

Додуше, нисмо заборавили ни његовог предходника Томислава Николића који се у Косовској Митровици заклињао Богом да ће поништити све Бриселске договоре и исте презентовати јавности. Уместо тога уследила је скупштинска верификација тих истих споразума који данас наносе страховиту штету српским националним интересима, а Србима који су остали да живе на Косову и Метохији свакодневно загорчавају живот.

Сви Косовско-Метохијски Срби који су иоле национално свесни неће у недељу изаћи на изборе и својим гласом помоћи заокруживање тзв. „косовске независности“, јер само учешће Срба на изборима има управо то за циљ. Лаж је обична, а то је време уназад неколико година показало да Срби који партиципирају у “косовским структурама“ могу било шта да промене, сем свог материјалног стања. Ако се на то дода податак да своје учешће углавном пријављују они Срби који немају образовања, политичког искуства и националне свести, већ само људи склони политичком дилу зарад личне и партијске користи, онда се никакав резултат и не може очекивати. Илустрације ради у садашњем сазиву седе поједини “народни посланици“ за које се поуздано зна да за осам година мандата нису изашли за говорницу и говорили ни осам секунди а камоли осам минута или дуже.

Никада и нико од њих није имао петљу да своје мишљење супростави албанској већини која је протежирала своје интересе на штету Срба и државе Србије. Овде пре свега мислим на:

– Поступак приватизације предузећа и установа које су неспорно у власништву Републике Србије.
– Мењање етничке структуре становништва у срединама са српском већином.
– Узурпацију незаштићене српске земље.
– Ограничавању слободе кретања србима кроз забрану коришћења докумената које издају органи Републике Србије. итд…

Заузврат:

– Гласали су за укидање надгледане “независности Косова“.
– Дали су кворум и гласали за избор Хашима Тачија за “председника Косова“.
– Обмањују народ да ће формирати некакву “Заједницу српских општина“ коју иначе у јавности представљају као српску институција што је ноторна лаж и неистина.
– Обмањују народ да ће спречити формирање војске Косова, а у потаји преговарају и договарају њено формирање.
– Врше власт на локалу са албанским странкама којом приликом показују одвратну сервилност и послушност а све на штету Срба. итд…

Из ових али и милион других разлога једина разумна одлука коју би Срби требало да донесу у својој глави јесте да се избори бојкотују. Ми који пратимо дешавања на терену знамо унапред да неће бити никаквих позитивних помака по Србе већ да ће започети процеси који су сви до једног негативни по наше интересе бити настављени.