Прочитај ми чланак

ВОКЕР ЖЕЛИ ДА СПРОВЕДЕ ТАЈНИ ПЛАН Ухапсити Диковића због злочина на Косову!

0

Вокер би прво да ухапси Диковића и испоручи га Хагу, па да прави велику Албанију

Повратак Вилијама Вокера, некадашњег шефа ОЕБС-с на Косову, у јужну српску покрајину, као и његове изјаве о великој Албанији и те како имају везе и са његовим циљем да натера Србију да Хашком трибуналу испоручи начелника Генералштаба Војске Србије Љубишу Диковића, коме би се судило за наводне ратне злочине на Косову!

– То је Вокеров план, који је здушно подржан и од Запада. Диковић би био оптужен да је лично одговоран за ратне злочине на Косову и Метохији током 1998. и 1999. године, када је био командант 37. моторизоване бригаде тадашње Војске Југославије, судило би му се у Хагу. А и тиме би се, верују Албанци, Србија натерала да одустане од инсистирања на формирању суда за ратне злочине у Приштини – прича наш извор.

Генерал Диковић, који је чуо за Вокеров паклени план, поручио му је да није вредан чак ни да га помиње.

– Одлично се зна ко је Вилијам Вокер. Тај човек није заслужио ни да га коментаришем, па зато и нећу – рекао је начелник Генералштаба Војске Србије за наш лист.

Да је Вокеров план да испоручи Љубишу Диковића, уверен је и аналитичар Саша Боројевић.

– Медијску прашину би требало да подигне једна веома позната НВО у Србији, коју предводи директорка која се до сада истицала у пропагирању политике хапшења српских генерала и испоручивања Хагу. Друга фаза је уцена Србије да се генерал Диковић испоручи. Уколико то Србија одбије, план је да се Диковић ухапси и спроведе до НАТО базе „Слуњ”, у Хрватској, након чега би био послат или у Хаг, или у Приштину! Трећа фаза је суђење генералу Диковићу под оптужбом да је лично одговоран за ратне злочине на Косову и Метохији током 1998. и 1999. године – каже Боројевић за „Ало!“.

Ни политички аналитичар Драгомир Анђелковић не искључује могућност да Вокер има циљ да се Диковић испоручи.

– Али мислим и да је Вокерова мисија много већа од хапшења Диковића. Мислим да је та мисија усиљено лобирање за албанске интересе сада када је јасно да Албанци губе подршку Западс, када је очигледно да је Америка све мање уз њих. И у том смислу Вокер, који је настављач клинтонистичке политике, покушава да делује и када је Хилари тешко поражена. Диковићево хапшење може да буде део њиховог циља, као много тога другог такође. Вокер има више од 80 година и ту може да се каже – докон деда, а велике паре. Али он нама чини велику услугу, јер овим отвореним лобирањем за Албанце показује јасно да је био лобиста у прошлости и да је то дуго скривао. Види се да је тај цео албански лоби у очају чим овакве ствари раде, јер они су раније ипак то радили иза кулиса – каже Анђелковић.

ФХП оптужио Диковића за смрт 1.400 цивила

Фонд за хуманитарно право у Србији објавио је у фебруару документарни филм под називом „Генерал Диковић и 37. бригада на Косову”, у којем су, како се наводи, предочени „докази о присуству и улози” Војске Југославије и Љубише Диковића, садашњег начелника Генералштаба Војске Србије, „у масовним убиствима цивила на Косову”. У филму се Диковић оптужује као кривац за смрт 1.400 цивила, а осим за учешће у ратним злочинима на Косову, он је у документарцу оптужен и за операцију прикривања тела жртава.