Прочитај ми чланак

СВАКА ЧАСТ: Потресни говор докторке Данице Грујичић о НАТО злочинима и патриотизму

0

Видео и коментар на Фејсбук статусу проф. др. Данице Грујичић, о последицама НАТО бомбардовања на Србију, на друштвеним мрежама изазвао је велике реакције и доста коментара.

На трибини „Бој на Кошарама – Битка која траје“ као учесници су били пуковник Љубинко Ђурковић, командант одбране Кошара, капетан Душан Јокић. командир чете у одбрани Кошара, Војислав Вукашиновић, војник, браниоц Кошара, и проф др Даница Грујичић, неурохирург, начелник Центра за неуроонкологију Клиничког центра Србије.

Међу присутнима је био и Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин.

Тема трибине је била Битка на Кошарама, битка између припадника Војске Југославије и припадника Ослободилачке војске Косова које је подржавала Војска Републике Албаније и НАТО авијација. Битка је почела нападом ОВК 9. aприла, а званично је завршена 14. јуна 1999. године. _Она се водила око граничне карауле Кошаре, на граници тадашње Савезне Републике Југославије и Албаније, а одбрана Кошара спречила је копнену инвазију на Србију и онемогућила прекид комуникација међу српским формацијама.

Окупљенима на трибини се обратила и проф др Даница Грујичић, неурохирург, која је говорила је о осиромашеном уранијуму, последицама које има не само на наше животе, већ и на то како ће се тоне и тоне отрова бачене на Србију одразити на генерације које долазе. Говорила о томе да циљ напада НАТО није била само отимачина дела територије, већ и системско уништење Срба јер све оно што је бачено на Србију тих 78 дана недвосмислено указује да је циљ било истребљење народа.

Њен искрен и потресан говор о катастрофалним последицама  НАТО бомбардовања српских земаља је данас др Даница Грујичић поставила на свом Фејсбук налогу. Послушајте га: