Прочитај ми чланак

Бели позвао на форум за групе грађана

0

Лука Максимовић - Љубиша Прелетачевић Бели позвао је на формирање група грађана које би у својим срединама, како каже, у оквиру законских механизама контролисале рад власти, по питању одлука и буџета

Лука Максимовић – Љубиша Прелетачевић Бели позвао је на формирање група грађана које би у својим срединама, како каже, у оквиру законских механизама контролисале рад власти, по питању одлука и буџета.

Идеја је, како пише на сајту „Бели само јако“, да се формира више локалних група грађана које би у својим градовима и општинама, кроз разне акције, а унутар закона, контролисале рад локалних власти.

Осим упутства за формирање група, на сајту пише и да иако „младеновачка екипа“ неће крити подршку било коме, у почетку неће бити формалне повезаности са групама.

Свака Група грађана ће радити за себе и њихова средина ће доносити судове о њима на основу њиховог рада.

Разлог томе је, каже, то што не жели да поставља строгу страначку структуру „нити да буде шеф било коме“.

Члан штаба Љубише Прелетачевића Белог Мијат Костић, рекао је раније у изјави за Тањуг како је Бели спреман да кроз мање формалну структуру сарађује са групама грађана, али да неће правити странку јер би то било у супротности са свим начелима које заступају.