Прочитај ми чланак

БЕЛИ САКУПИО ПОТПИСЕ – хоће да буде председник Србије!

0

"Завршни ударац" задат је у Вршцу, где је председнички кандидат Љубиша Прелетачевић Бели окончао кампању сакупљања потписа.

Испоставило се да 10.000 потписа није превелики залогај за кандидата који, на себи својствен начин, можда и најбоље осликава апсурд српског политичког друштва.

 „Лас Врбас задаје завршни ударац злим орцима!“, поручио је Бели на својој Фејсбук страници уз победоносни поклич:

Нескривене симпатије према Прелетачевићу изнео је и познати музичар Рамбо Амадеус.

Он је на својој Фејсбук страници поручио да аматери не треба претерано да се секирају и да расправљају о политици, јер је једина права грађанска дужност цивилизованог човека да изађе на изборе и да гласа.

Према његовим речима, на тај начин се спречава да се стекне искривљена слика политичког опредељења грађана, да власт преузме неко по вољи оне мањине која хипнотисано излази на изборе, безрезервно обожавајући свог кандидата.

„Видим да се бирачко тело овај пут прилично поларизовало, људи су углавном већ одлучили за кога ће да гласају, и то је сасвим у реду. И ја сам одлучио, наравно“, рекао је Рамбо. 

„Али, мислим да је јако лепо што овог пута имамо и кандидата који задовољава оне бираче који презиру политику и изборну процедуру, и који остају неопредељени, налазећи ману сваком кандидату, третирајући ову процедуру као избор за Мис. Не тражи се савршеност, него прихватљивост“, поручио је Рамбо Амадеус, нагласивши да је кандидат који ће свакако допринети да се повећа проценат излазности, управо Бели – краљ неопредељених. 

Каква је атмосфера пратила Белог током акције прикупљања потписа јасно се види према спектаклу који су му приредили активисти у Крагујевцу: