Прочитај ми чланак

ЧЕМУ СЕ НАДАЈУ они са којима смо се радовали

0

На крају 2016. сумирамо резултате, бројимо рекорде и медаље, присећамо се оних који то заслужују. Личности које су је обележиле - непоновљивим улогама, врхунским резултатима у спорту и учењу, хуманошћу, памтиће је и по још неким непоновљивим тренуцима.

untitled

На крају 2016. сумирамо резултате, бројимо рекорде и медаље, присећамо се оних који то заслужују. Личности које су је обележиле – непоновљивим улогама, врхунским резултатима у спорту и учењу, хуманошћу, памтиће је и по још неким непоновљивим тренуцима.

Година на измаку је једна од најуспешнијих за Небојшу Глоговца. Памтиће је по добру у позоришту, биоскопу, телевизији. Великим улогама у представи „Хамлет“, филму „Устав Републике Хрватске“, серији „Убице мог оца“. Једну улогу, али ван сцене, глумац посебно издваја.

„Свакако су ми те професионалне ствари и догађаји обележили ову годину јер се у једном периоду скупило неколико лепих ствари. Kруна свега је ћеркица Сунчица која се родила 1. октобра и која је свакако највећа ствар од свега тога“, каже Глоговац.

Од олимпијске 2016. навијачи су имали велика очекивања. У Рију није све кренуло како смо се надали. После дугих једанаест дана без медаље, ногу је повукао рвач Давор Штефанек. Освојио је прву од рекордних осам олимпијских медаља за Србију.

Давор Штефанек каже да му је највећи успех олимпијска златна медаља.

„Али што се тиче приватног живота успех ми је велики да сам се оженио и да чекам дете у мају и за мене су то два највећа успеха што сам у животу стекао и направио“, рекао је Штефанек.

Златну олимпијску медаљу освајио је и Михајло Спорић. Матурант Математичке гимназије био је најбољи на међународној олимпијади из физике. Колико је добар физичар, потврдио је златом на још два међународна такмичења, а додао је и бронзу из астрономије и астрофизике.

„Можда ствар по којој ћу највише памтити протеклу годину је баш завршавање Математичке гимназије јер је она оставила толки траг не само на академском нивоу него ме је уопштено обележила као личност“, каже Михајло Спорић.

Србима на Косову помаже већ дванаест година – реновирањем школа, куповином нових санитетских возила, отварањем производних погона, поклањањем хране, одеће, обуће.
Француза Арноа Гујона екипа РТС-а је и пред празнике затекла на истом задатку. Са девет волонтера из Француске организовао је традиционални божићни конвој хуманитарне помоћи. На Дан државности одликовао га је председник – Златном медаљом за заслуге.

„Ово је било важно признање не само за мене него за моје донаторе, моје волонтере, моју породицу за све те људе који ме подржавају рад наше организације свих ових година, а друга ствар, на личном плану кад сам први пут чуо од своје ћерке реч папа“, каже Арно Гујон, оснивач хуманитарне организације „Солидарност за Косово“

Задовољно испраћају 2016. и надају се да ће им наредну обележити узбуђење, како каже Спорић, и солидарност и породица за Арноа.

„Имам осећај да ћу да будем добар тата“, рекао је Штефанек. „Борба није престала, нити ће скоро“, закључио је Глоговац.