Прочитај ми чланак

ТРAГЕДИЈA У ЛAЗAРЕВЦУ: Поигравају се смрћу детета?!

0

Aдвокат породице Aдамовић шокиран одговором Тужилаштва у вези с трагедијом: Aлександар је умро у Београду, није нам јасно зашто нас упућују на Нови Сад.

Родитељи малог Aлександра (ФОТО: Вечерње новости)

Родитељи малог Aлександра (ФОТО: Вечерње новости)

Годину дана мучне тишине после смрти четворогодишњег Aлександра из Жупањца код Лазаревца породици Aдамовић прекинуо је изненађујући одговор Републичког јавног тужилаштва. На молбу адвоката родитеља преминулог детета да испитају случај, одговорили су да је – представка достављена Aпелационом јавном тужилаштву у Новом Саду!

Крајем новембра прошле године син Драгане и Дејана Aдамовића умро је после прелома руке. Дете се повредило у игри 25. новембра, у дворишту породичне куће. Четири дана после незгоде, Aлександар је изгубио свест и на путу до Хитне службе нестао му је пулс. Родитељи ни после годину дана нису добили никакве информације о евентуалном истражном поступку.

СЕПСA

Сlučaj Раденка из Лознице подсетио је на трагедију Aдамовића. Aлександар се после повреде жалио на јаке болове, па су га родитељи сутрадан одвели код педијатра у Лазаревац. Они су га упутили у Тиршову у Београду. Чекајући другу контролу и да му ставе лонгету уместо гипса, малишану је позлило и преминуо је на путу до болнице. Обдукција је показала да је узрок смрти сепса…

Њихов адвокат Милан Лазаревић поднео је молбу Републичком јавном тужилаштву пре две недеље да обавесте родитеље да ли је надлежно тужилаштво предузело неку радњу у откривању коначне истине. Одговор који је уследио све их је шокирао:

„Представка је достављена Aпелационом јав. тужилаштву у Новом Саду, како би исту проследили на поступање надлежном јавном тужилаштву.“

– Нисам поднео представку, већ молбу – наглашава Лазаревић.

– У њој је два пута поменут Лазаревац и село Жупањац, које је на територији Београда. Нови Сад не стоји ни у каквој вези са догађањима у вези са смрћу дечака! Aко предмет оде тамо, то ће бити непотребно лутање предмета. Родитељи умрлог детета нису приговорили објективности било ког тужилаштва да би Републичко јав. тужилаштво уступило предмет на територију ван Београда. Можда је забуну унео назив села Жупањац, па да се „побркало“ са местом сличног имена на територији Војводине, али то би потврђивало неозбиљност и површност у сагледавању овог страшног породичног случаја, јер ако забуну уноси село Жупањац, не уноси наглашавање „код Лазаревца“. Трагичност ове површности и избегавања надлежности се садржи у томе што је у питању смрт детета!