Прочитај ми чланак

Кустурица иде у приватнике: Гради фабрику и сеје

0

kusturica-medijacentar

У плану су и још неки пројекти, потврдио је начелник Одељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Билећа Раденко Попара.

Попара каже да је ове године у неколико наврата разговарао с Кустурицом, који има намеру да на 50 хектара сади смиље, а на других 50 хектара да направи дестилерију.

“Посљедњи пут смо у општини са Кустурицом разговарали пре петнаестак дана и, према његовим плановима, реализација пројекта требало би да почне на прољеће следеће године”, каже Попара.

Он истиче да ових дана очекује захтев који би требао да упути Кустурица за куповину 50 хектара земље и за закуп исто толико површине, који ће се наћи на дневном реду прве радне седнице Скупштине општине Билећа.

Кустурица је Билећу одабрао, каже Попара, јер је то поднебље погодно за садњу смиља, али и зато што је филмски режисер пореклом из билећког села Плана.

“Кустурица има још идеја када је реч о Билећи”, каже Попара и додаје да је филмски режисер најавио да ће и премијера филма “На Млечном путу” бити у Билећи.