Прочитај ми чланак

ДОЂИТЕ: Разговор о Сребреници у Српском културном центру (ОД 18. ДО 21. ЈУЛА)

0

Борећи се против медијских лажи, Српско удружење Ћирилица - Београд, у Српском културном центру, Скерлићева 12, у близини Храма Свети Сава ће током четири дана, од 18. до 21. јула, у 19 сати, одржати серију предавања о заблудама и лажима које се спочитавају српском народу у вези са Сребреницом.

srebrenica tribina
Борећи се против медијских лажи, Српско удружење Ћирилица – Београд, у Српском културном центру, Скерлићева 12, у близини Храма Свети Сава ће током четири дана, од 18. до 21. јула, у 19 сати,  одржати серију предавања о заблудама и лажима које се спочитавају српском народу у вези са Сребреницом.

На предавањима ће учествовати еминенти стручњаци из земље и иностранства:

18. јул – понедељак

СРЕБРЕНИЦА, ЈУЧЕ И ДАНАС

Представљање књиге „Сребреница лаж и подвала Србском народу“ Љиљане Булатовић Медић.Говоре: Миливоје Иванишевић, Институт за истраживање српских страдања у 20. веку, Момир Лазић, главни и одговорни уредник и издавач књиге, Александар Млађеновић, свештеник из Сребренице, Младен Грујичић српски кандидат за начелника општине Сребреница и председник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Милош Миловановић, председник Скупштине општине Сребренице и Аутор Љиљана Булатовић Медић.

19. јул – уторак

СРЕБРЕНИЦА, ХАШКА ПРИЧА И МЕДИЈСКИ СПИН

Стефан Каргановић, председник НВО Историјски пројекат Сребреница и Милош Милојевић, историчар говоре о књизи „Сребреничка подвала“ пуковника Ратка Шкрбића, Драган Вујачић, новинар Вечерњих Новости говори о својој књизи „Сребренички круг“ и Др Ратко Корња из Румуније, председник Удружења Срба из Т, човек који је управо докторирао на тему„медијских лажи“.

20. јул – среда

СРЕБРЕНИЦА, КАКО ЈЕ ЗАИСТА БИЛО

Љубиша Ристић, истраживач, генерал ВРС Винко Пандуревић командант Зворничке бригаде и адмирал Бошко Антић, хашки вештак у случају Сребренице и Александар Павић, независни истраживач Фонда стратешке културе.

21. јул – четвртак

НЕПРИСТРАСНИ ПОГЛЕД ИЗ НОРВЕШКЕ

Уле Флум, аутор филмова „Сребреница издани град“ и „Сарајевски рикошет“, а потом приказивање оба документарна филма.

Домаћин скупа је пуковник авијације у пензији Милорад Ђошић.

Позивамо вас да присуствујете предавањима, како истину о Сребреници не би кројили империјалисти. Само добрим познавањем историје нашег народа можемо задржати достојанство и скинути љагу са имена. Одбранимо се најјачим оружјем – аргументима.