Прочитај ми чланак

ПРЕЛЕТАЧЕВИЋ ДОМИНИРАО: Погледајте шта ради најјача опозиција у Србији

0

Тотална доминација! Љубиша Прелетачевић Бели прети да буде најјача опозиција у Младеновцу икада.

15_1000x0

Да СНС-у као владајућој странци неће бити лако са Покретом “Бели – само јако!“ показала је и прва конститутивна седница Скупштине општине Младеновац на којој су они већ почели да “бриљирају“.

Наиме, на седници која је одржана пре два дана Прелетачевић је одмах заузео главну фотељу и уместо најстаријег одборника, Предрага Чокића (ДС), као најмлађи одборник водио скупштину читава четири и по сата.

– Стоји ми да будем на вр’ астала. Преузео сам главну реч, јер је господин Чокић у годинама, па му је било тешко да се надвикује. Давао сам одборницима реч, али и одузимао. Био сам принуђен често да говорим “Тишина“, “Доста“, “Сви на своја места, пауза је готова“.

Нарочито када је почела свађа између СНС-а и ДС-а о томе ко је више урадио прошле године. Ту сам морао да реагујем јер нисам желео сељачку скупштину – препричава за “Ало!“ Прелетачевић и додаје да хитно морају да се набаве нове фотеље за посланике, али и ресторан у којем кафа кошта 10, а лосос 100 динара.

Најинтересантнији од свега био му је, како каже, распоред седења где је на десној страни била владајућа странка СНС са ЛДП-ом и СДС-ом, а на левој опозиција – ДС и његов покрет.

– Били смо као две стране света, али буквално. Посланици СНС-а су седели у озбиљном расположењу гледајући нас онако испод ока са киселим осмехом, док смо се ми смејали и веселили предстојећој седници. Иначе су према мени јако резервисани, јер не знају како да се поставе, пошто су схватили да више нисмо само фиктивна странка, већ озбиљна опозиција. Изгледа да нас се сад плаше. Поздрављају ме са “Краљ си“, а овамо ко зна шта мисле – са осмехом објашњава лидер Покрета “Бели – само јако!“.

Међутим, шок међу одборницима СНС-а је уследио након гласања Небојше Прилепка, коалиционог партнера Љубише Прелетачевића Белог за председника ГО Младеновац, који је свој глас намерно дао управо њиховом члану.

– Прво смо их изненадили, а онда испалили. Када је мој партнер Прилепак изјавио да је њима дао глас, они су сви аплаудирали уз повике “Свака част“, да би за говорницом изјавио како је то урадио јер се конституисана власт састоји управо од прелетач(евић)а и кренуо да чита листу од 15 људи који су прелетели у СНС – завршава господин Бели.

Стиже море у Младеновац

Како је најавио лидер Покрета “Бели – само јако!“ Љубиша Прелетачевић, Марковачко језеро у Младеновцу за недељу дана постаје море. – Долази нам инвеститор са Малте и доноси нам неколико тона соли, које ћемо сипати у Марковачко језеро да бисмо направили Белово море. Надамо се да ће овај потез привући много туриста у нашу општину – каже Прелетачевић.