Прочитај ми чланак

Арно Гујон допремио помоћ Србима на КиМ: Божићни дарови заборављенима

0
Фото: Новости

Фото: Новости

Божићни конвој хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ из Француске стигао је у српске енклаве на Косову. Онивач ове организације Арно Гујон и осам волонтера допремили су у Грачаницу петнаест тона помоћи, чија вредност прелази 80.000 евра. У традиционалном хуманитарном пакету се налазе нова одећа и обућа, школски прибор, спортска опрема и играчке.

Ових дана, млади Французи уручују помоћ најугроженијим породицама на источном и централном Косову, идући од села до села и од куће до куће, свугде где је помоћ потребна. Расподела помоћи биће настављена и наредних дана.

„Наши волонтери су запрепашћени оним што су видели у забаченим селима где живе Срби. Деца се усред зиме играју у вуненим чарапама и летњим сандалама. Старци, изоловани у напуштеним кућама, препуштени су на милост и немилост оних који им прете. Све је то веома шокантно. Ипак, срећни смо што, уз материјалну помоћ, доносимо људску топлину и моралну подршку овим племенитим људима који се осећају усамљено и заборављено“, каже Гујон.

Ово је 38. конвој који је стигао на Косово и Метохију од 2004. године, када је у Француској основана хуманитарна организација „Солидарност за Косово“.

Извор: Новости