Прочитај ми чланак

Јединство Републике Српске најбољи одговор Инцку

0
Фото: © Sputnik/ Алексеј Никольски

Фото: © Sputnik/ Алексеј Никольски

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да Управни одбор Савета за спровођење мира у БиХ својим коминикеом покушава да одбрани нешто што је неодбрањиво, а да је најбољи одговор на то политичко јединство у Републици Српској у вези са односом према Уставном суду БиХ.

Председник Српске рекао је да реаговање високог представника у БиХ и Управног одбора ПИК-а услиди увек када Република Српска изнесе јасан и јединствен став о кључним питањима.

– Тако је и са овим коминикеом који су написали службеници ОХР-а и пре него што су у Сарајево дошли чланови Управног одбора ПИК-а, рекао је Додик за „Глас Српске“.

Он је истакао да му је драго што и политички представници Хрвата увиђају да је проблематичан начин рада и доношења одлука Уставног суда БиХ.

– Њиме су задовољни само они који штите антидејтонско прегласавање. То су пре свега Бошњаци који су заједно са три странца увек дио већине која мијења политички систем у БиХ, сматра Додик.

Он је нагласио да су се саме почеле јављати и судије које су учествовале у доношењу одлуке Уставног суда БиХ, којом се оспорава обележавање 9. јануара као Дана Републике Српске.

 

Извор: Срна