Прочитај ми чланак

ПОЛУДЕЛА СРБИЈА: Бивши супруг ми изјавио саучешће, па ме тукао и гурао ми … … у уста

0

silovanje

Сачекао ме је у мраку и напао с леђа. Сео је на мене, ударао ме песницама, а онда ме на најгнуснији начин злостављао. Остала сам жива само захваљујући комшиници која је случајно наишла, али се бојим да ће да ме убије кад изађе из притвора, прича Ружица Ивић (40) из Прокупља, чији је бивши муж Небојша И. (46) ухапшен у петак увече због насиља у породици.

Ружица каже да од развода пре седам година непрестано трпи тортуру и да је одлучила да коначно проговори јер је схватила да свака жена треба да се супротстави насиљу. Она наводи да њен бивши муж живи у селу Кишница на Космету, али да је у петак увече дошао у Прокупље и сачекао је у мраку ходника зграде у којој живи.

Изјавио јој саучешће

„Била сам код комшинице на спрату изнад на кафи, а кад сам пришла својим вратима да их откључам, чула сам да неко иза мене каже: „Саучешће!“, пошто ми је отац преминуо пре недељу дана. Окренула сам се и видела Небојшу, а он је одмах насрнуо на мене” – прича саговорница и описује ужас који је потом уследио:

 

У притвору 30 дана

На предлог прокупачког основног тужилаштва, судија за претходни поступак Небојши И. одредио је притвор до 30 дана. Ово је пети случај насиља у породици у Прокупљу у последњих 30 дана. За ово кривично дело запрећена је казна затвором до три године.

 

„Ухватио ме је за косу и ударао отпозади. Све време је викао да сам курва и да је дошао да ме докрајчи!

Успела сам да га одгурнем и откључала сам врата, али је кренуо за мном, бацио ме на под и покушао да затвори врата.

Срећом, ноге су ми остале ван стана. Тада је сео на мене, извукао полни орган и ставио ми га у уста. Почела сам да се гушим”.

Према речима уплакане Ружице, само срећом наишла је прва комшиница Љиљана Цветановић, што јој је спасло живот.

„Она је покушала да га одгурне, али је он и њу ударио.

Међутим, Љиљана је викала, па се он на крају повукао и побегао јер је наишла још једна комшиница.

Ухапшен је на административном прелазу Мердаре кад је покушао да уђе на Космет” – наводи несрећна жена.

Ружица каже да се узда у закон и државу и нада се да ће је заштитити од насилника.

Седам година страха

– Терор који трпим претходних седам година кулминирао је и ја се плашим да ће поново напасти и убити ме кад му истекне притвор. Не знам како да се заштитим ако поново дође – дрхтавим гласом каже Ружица.Она истиче да је развод иницирао њен супруг, али да јој је након тога слао претеће поруке и малтретирао је.

– Кад дође у Прокупље, ја не излазим, а пре годину дана покушао је да ми уђе у стан и полиција га је тада привела. Одлучила сам се да испричам своју причу како бих помогла и другим женама да скупе храброст и проговоре о насиљу које трпе – истиче Ружица.

Извор: Курир