Прочитај ми чланак

ОД ОНАКВОГ ЧОВЕКА: Дивац – не можемо спречити пријем Косова у МОК, играћемо са њима

0

vlade-divac

БЕОГРАД – Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац изјавио је данас да је ОКС исцрпео све могућности око стопирања пријема Косова у Међународни олимпијски комитет (МОК), али да због тога никако не сме у други план да стави бригу о српским спортистима.

„Након што смо исцрпели све могућности око пријема Косова у МОК, не смемо у други план да ставимо нашу основну делатност, а то је брига о српским спортистима и спровођење програма.

Нешто више од годину дана дели нас од Рија, иако су припреме почеле дан после Игара у Лондону, знамо шта значи предолимпијска година и лепо је истаћи да већ бројимо шест чланова тима за РИО”, рекао је Дивац на конференцији за медије после састанка са председником МОК-а Томасом Бахом.

Према његовим речима ОКС и МОК су партнери, упркос неслагању по питању Косова.

„Имамо феноменалну сарадњу са МОК, пуну подршку у реализацији наших програма и задовољни смо тиме. Наравно, постоје разлике и неслагање у неким ставовима по питању Косова, али ово неслагање није и не сме да буде препрека у сарадњи и разговорима о бројним темама”, истакао је Дивац.

Прослављени кошаркаш је јасно ставио до знања да ће српски спортисти, ако до тога дође, играти против оних са Косова.

– Такмичићемо се са косовским спортистима. Имао сам сличну ситуацију 1992. године када су нас одаљили са Олимпијских игара. Због тога инсистирам на томе да на све ово гледамо кроз спортске очи и да дозволимо политичарима да се баве тиме – закључио је Владе Дивац.

Бах борави у једнодневној посети Београду, а вечерас путује у Приштину.

 

Танјуг