Прочитај ми чланак

МУСА ИБРАХИМ, ПОРТПАРОЛ ЏАМАХИРИЈЕ: Имамо решење за Либију

0

Moussa Ibrahim

Први пут после пада Триполија 2011. године јавности се обратио Муса Ибрахим, главни медијски званичник либијске владе Џамахирије. Он је говор преко скајпа одржао у Лондону, у Дому парламента у Вестминстеру. Др Ибрахим, који је и даље на потерници НАТО-ових сила због “злочина“ елоквентне одбране истине о империјалистичком рату против Либије, прикључио се трибини “Либија: Неиспричана НАТО-ова прича” како би нам приближио тренутну ситуацију у Либији.

“Ово је политички и морални позив сваком од вас”, почео је Муса Ибрахим. Он је изјавио да прича у име Либијског народног националног покрета, који је основан почетком 2012. као политичко тело већине Либијаца који подржавају Џамахирију. “Ми смо Зелени Либијци, ми подржавамо брата лидера Моамера Гадафија и чинимо мирну иницијативу да преузмемо нашу земљу из руку банди Ал Каиде и НАТО-а.

Муса Ибрахим је медијски званичник Зелене Либије, Џамахирије.
Упркос рату, Муса Ибрахим је остао лојалан идејама Моамера Гадафија.

Илегални рат против Либије је био апсолутни медијски рат. Током конфликта, расистичке лажи о афричким плаћеницима коришћене су да би се демонизовала Џамахирија. Али ниједан афрички војник није ухваћен током осам месеци рата. За то време НАТО-ови побуњеници-терористи позирали су са тамнопутим Либијцима које су присиљавали да једу зелену заставу либијске Џамахирије.

Друге медијске лажи укључују 10,000 мирних демонстраната убијених од стране Гадафијевих снага, што је била основа Резолуција 1970 и 1973 и лицемерне изјаве америчког председника Обаме да “да смо чекали још један дан, Бенгази, град величине Шарлота, би претрпео такав масакр да би то одјекнуло преко целог региона а нама донело грижу савест”. “

„Ипак”, нагласио је Ибрахим, “чак је и (бивши председник Националног прелазног савета НАТО-ових побуњеника) Мустафа Абдул Џалил признао да је само 8 демонстраната убијено пре интервенције НАТО-а, а не 10,000. Ми смо тражили од Запада мисије које би доказале да медији лажу. Они су имали довољно новца за рат, али не и за мисије проналажења доказа.”

“Либија је била главна чланица Афричке уније и главна сила иза арапског уједињења”, рекао је Ибрахим. “ Запад је знао да Гадафи неће успорити своје напоре да уједини афрички и арапски свет.

Француска је чак тражила од Либије да заустави пројекат јединствене афричке валуте, називајући је дестабилишућом. Њихов основни циљ је да поделе Либију на три дела, тако да могу потпуно контролисати географски и политички слабе регионе.”

gadafi pristalice“Тренутно је два милиона Либијаца у изгнанству, што је трећина популације, и они често живе у ужасним условима. Али ми не плачемо над Либијом. Имамо средства да решимо кризу заснована на националном дијалогу у коме ће сви учествовати. У овом дијалогу неће учествовати фундаменталистичке групе (исламисти), али ће учествовати присталице Џамахирије, Зелени Либијци, и они добри , ако их тако могу назвати, припадници Фебруарског покрета (Либијци који су подржали револуцију у фебруару 2011.).

Националном дијалогу ће присуствовати само они који се нису продали НАТО-у, нити удруживали са фундаменталистима (исламистима). Заједничка идеја дијалога је да Либија остане једна земља, да се сви избегли људи врате у земљу и да путем мира и љубави изградимо поново земљу, због наше заједничке историје, без мешања странаца. Не могу да тврдим да ће ићи глатко, због интервенције Запада, али верујем да ће Зелена Либија победити.

Показаћемо империјалистичком свету да већина нас Либијаца жали за данима Гадафија и Зелене Либије. Ово не значи да ми нисмо правили грешке. Неке од њих су биле велике, наш политички систем пре рата није био савршен. Имали смо економске и политичке проблеме, али су они били решиви. Међутим, Запад је искористио те проблеме и снабдео новцем и наоружањем револуцију, јер је желео да заиста уништи Либију.”

На трибини је учествовао и др Мабрук Дебраш, професор на Универзитету у Триполију и политички аналитичар, који је изјавио да се супротстављао Гадафију по многим питањима, али да сада жели да се проблеми Џамахирије врате, јер у поређењу са оним што је Либија постала, они се једва могу назвати проблемима.

Информације о тренутном стању Зеленог отпора у Либији, можете наћи у чланку ЕКСКЛУЗИВНО – ЗЕЛЕНИ ГАДАФИЈЕВ ОТПОР: НАТО је изгубио рат, сада се игра по нашим правилима!

(Pravda.ru превод Маја Орлић)