Прочитај ми чланак

СРАМОТА: На правди бога узимају Србину децу и шаљу за Немачку!

0

sasa-misic

„Паклени кувар“ Саша Мишић могао би да остане без деце Екатарине (11), Константина (8) и Данице (5) јер се његова бивша жена Катрин Грујнинг предомислила, па иако се, како он тврди, одрекла старатељства, сад тражи децу назад.

Центар за социјални рад из Гроцке поднео је кривичну пријаву против њега и, како каже, напрасно променио одлуку, па сад по хитном поступку тражи да малишани буду враћени мајци, која живи у Немачкој.

Низ неправилности

– Губим право над своје троје деце, чији сам једини законски старатељ. Против мене је подигнута кривична пријава. Одлука је једноставно донета услед низа неправилности и пропуста начињених можда у страхопоштовању према Немачкој. Одузимају ми децу као да сам криминалац, лопов и монструм са страница црне хронике, а све због административних пропуста бирократа. И зато што се користи штрајк адвоката, тако да легално немам право на стручну одбрану – тврди Мишић и наставља:

одузимањеодуз- Директорка Центра за социјални рад из Гроцке Вера Паден и њен сарадник, госпођа Катарина Матић, без посете мом дому, разговора са мном или мојом децом, донеле су напрасну одлуку да сам неподобан отац и да ми децу под претњом хитне мере треба одузети и предати њиховој мајци. Не растура се породица која сасвим атипично за данашње време живи с много деце и много љубави у складу са српским обичајима, не раздвајају се браћа и сестре, не истржу се деца тек тако из једног школског система и пребацују у други.

Мишић тврди да се Катрин самовољно одрекла старатељства.

Једини подобан старатељ

– Катрин ми је самовољно децу предала на старање. Суд је, такође, донео одлуку о старатељству у моју корист јер је и Центар за социјални рад из Гроцке, након неколико посета мом дому и дечјој школи био мишљења да сам једини подобан старатељ. У међувремену су се моје животне околности промениле набоље – каже на крају Мишић.

Позвали смо социјалном службом, али су нам рекли да ће тек данас добити њихов одговор, док Катрин није одговорила на наш мејл. 

Велика породица
ОБОЖАВАЈУ СЕСТРЕ

Мишић се од Катрин развео пре више од три године, након чега се оженио и добио близнакиње.

Моја деца су била пресрећна са својим сестрама. Опчињеност бебама расте из дана у дан. Та породица је на прагу нестајања и истребљења – огорчено поручује несрећни отац. 

(Курир)