Прочитај ми чланак

Дивац: Нисам изненађен одлуком МОК-а, трабамо да играмо са Косовом 2016. у Рију

0

3547_Vlade Divac

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац рекао је да није изненађен одлуком Међународног олимпијског комитета (МОК) да прими Косово у пуноправно чланство.

МОК је на седници у Монаку примио национални Олимпијски комитет Косова у пуноправно чланство, па ће спортисти самопроглашене државе моћи да уцествују на Олимпијским играма у Рио де ЗЗанеиру 2016. године.

„Нисам изненађен, јер је пре три месеца то питање било на Извршном одбору МОК и отприлике смо знали ће их примити. Нисмо задовољни, то смо и упућивали МОК-у приликом разговора, али ми смо спортска, а не политчка организација и то је политичко питање. Немам шта ново да кажем, јер се очекивало после одлуке Извршног одбора да их приме привремено“, изјавио је Дивац.

На питање да ли ће српски и косовски спортисти да се међусобно боре на Олимпијским играма уколико се суоче на такмичењима Дивац је одговорио потврдно.

„Свакако требамо да будемо део друштва, слично се и нама десило када 1992. нисмо ишли на Олимпијске игре. Инсиситрам да гледамо кроз спортске очи и препустимо политичарима да раде свој посао“, поручио је председник ОКС.

Одговарајући на питање да ли је председник МОК Томас Бах потврдио да ОКС није имао званичан приговор на пријем Косова у пуноправно чланство Дивац је казао „да је то питање за председника МОК“.

„Не бих волео да се о овоме више прича, него само о спортским упесима Србије у 2014“, рекао је Дивац.

 

RTS