Прочитај ми чланак

ПОТВРЂЕНО: Шиптари са Косова и Метохије учествоваће на Олимпијади 2016!

0

Olimpijske-igre

Међународни олимпијски комитет (МОК) саопштио је у среду да је Извршни одбор те организације „провизорно признао Олимпијски комитет Косова“.

Како се наводи, предложено је да пуно признање буде на следећем заседању МОК-а које ће се одржати у децембру у Монаку.

„Одлука је донета у интересу спортсита на Космету, да би се уклонила неизвесност коју они имају“, пише у саопштењу МОК-а.

Шиптарски спортисти са Космета ће моћи да учествују у квалификацијама за Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру 2016. године.

Министар културе, омладине и спорта уокупаторској шиптарској Влади Косова Мемљи Краснићи изјавио је вечерас за РТК да је Приштина постало пуноправни члан МОК-а.

Могућност да током дана такозвани Олимпијски комитет Косова буде примљен у чланство МОК-а најавио је председник ОКК, Бесим Хасани гостујући на РТВ 21.

Он је рекао да је пријем шиптарских окупатора са Косова у МОК завршена ствар и да се одлука може очекивати и пре петка када је најављено да ће Извршни одбор МОК-а расправлајти о пријему.

Хасани је рекао да су захтев за чланство у МОК поднели пошто су добили гаранције од утицајних личности комитета да ће захтев бити сигурно прихваћен и ОКК постати члан МОК-а.

ДСС: Косово у МОК-у би био скандал

Београд — Демократска странка Србије оцењује да би пријем Косова у Међународни олимпијски комитет (МОК) представљао још један корак у његовом отимању..

Тачијеви министри у Београду

Окупаторски шиптарски министри спољних послова и економског развоја, Енвер Хоџај и Фадиљ Исмаиљи, учествоваће на сутрашњем министарском састанку земаља региона.
То је на данашњој седници окупаторске шиптарске Владе Косова саопштио  Хашим Тачи.
„У оквиру сусрета који су организовани у Берлину на нивоу премијера земаља региона, на сутрашњи састанак који се одржава на министарском нивоу у Београд ће путовати министри Фадиљ Исмаљи, министар економског развоја и министар спољних послова Енвер Хоџај.
Они ће на састанку бити у истом својству као и министри других држава региона“, рекао је Тачи.

ДСС је у саопштењу запитала и због чега Олимпијски комитет није раније обавестио јавност о могућности пријема Косова у МОК, као и какве ће правне кораке предузети и шта ће урадити уколико се пријем обистини.

ДСС је критиковала и Владу Србије због политике у вези са Косовом и Метохијом и поновила став да је влада, „прихватањем бриселских споразума, практично прихватила независност такозване Републике Косово“.

Најновији доказ за то јесте могући пријем ове нелегалне творевине у Међународни олимпијски комитет (МОК), сматра ДСС.

Та странка подсећајући да је Олимпијски комитет Србије навео да координира своје активности са Владом Србије и усклађују своје деловање са њеним ставовима, пита Олимпијски комитет Србије „шта је урадио да спречи овај скандал, који представља још један корак у отимању Косова и Метохије“.

„Нечињење у овом, као и сваком другом случају прихватања албанске државности на територији Србије је саучесништво и тога морају да буду свесни и Олимпијски комитет Србије и Влада Србије“, истиче ДСС.

Међународни олимпијски комитет (МОК) разматра давање признања Косову, а о његовом статусу расправљаће се у петак, изјавио је портпарол МОК Марк Адамс, а преноси АП.

Тродневни састанак Извршног одбора МОК одржава се у швајцарском граду Монтреу, а Адамс је потврдио да ће одлука поводом званично поднете иницијативе једнострано признате Републике Косово за пријем у пуноправно чланство те организације бити донета последњег дана састанка.

Олимпијски комитет Србије јуче је саопштио да је обавештен од Међународног олимпијског комитета (МОК) о званично поднетој иницијативи једнострано признате Републике Косово за пријем у пуноправно чланство те организације.

(Бета)