• Почетна
  • СВЕТ
  • ЧУДНИ ОБЈЕКТ О КОЈЕМ БРУЈИ ЦЕЛИ СВЕТ: Да ли је снимљен супербрзи шпијунски авион?
Прочитај ми чланак

ЧУДНИ ОБЈЕКТ О КОЈЕМ БРУЈИ ЦЕЛИ СВЕТ: Да ли је снимљен супербрзи шпијунски авион?

0

SR-72_651999S1

СР-72 је наследник  модела СР-71 Блек б’рд представљеног 1966. године, авиона који је срушио брзински рекорд кад је 1976. летио од Њујорка до Лондона за два сата.

Пензионисани маринац с готово две деценије искуства у авијацији изнио је теорију о мистериозном летећем објекту који је прошлог месеца виђен на небу изнад Тексаса.

10. марта фотографи Сив Даглас и Дин Маскет снимили су непознати авион изнад града Амарила и фотографије објавили на интернету у нади да ће нетко успети да идентификује  о чему се ради.

avion1_652001S0

Ветереан James Vineyard презентирао је једно од занимљивијих објашњења. Он је Houston Chronicle-у казао како вјрује да је снимљени објект СР-71 Блек б’рд, шпијунски авион способан прелетети цели амерички континент у мање од сат времена, и то без пилота.

Vineyard је провео 17 година у маринцима, а уједно је радио и с ловачком ексадрилом у Аризони.

avion2_652002S0

Каже да је можда Пентагон послао СР-72 на Индијски океан како би помогао у потрази за несталим Боингом 777 Malaysian Airlinesa.

Али Даглас, који је видио авион и снимио га, не слаже се с том теоријом. Каже да је СР-72 још увек у развоју, те да се ради о авионима који лете брзинама од неколико маха, док је снимљени летио брзином сличном путничким авионима.

СР-72 развија фирма Lockheed Martin у Калифорнији, а судећи према њиховој интернетској страници, авион би могао да буде у функцији до 2030. године.

avion3_652000S0
Менаџер Lockheed Martin-овог хиперсоничног програма, Бред Леланд, тврди да је авион дизајниран да делује на било којем делу континента унутар сат времена.

(Јутарњи лист)