Прочитај ми чланак

Загрепчанин прегазио дете: Нема везе, Циганин мање!

0

hapsenje4_620x0

Хрватска јавност је у шоку након што је пијани возач Дарко К. (39), прегазио седмогодишње дете, побегао, а када су га грађани сами зауставили и привели, коментарисао: “Нема везе, један Циган мање”.

Несрећа се догодила у недељу у Загребу, у рубном градском насељу Козари Бок, у којем станују бројни Роми. Дечак је стајао мирно уз пут, а возач комбија, који је имао 3,43 промила алкохола у крви,није успео да савлада кривину и ударио је у Самира Хусејнија. Дете је одмах превезено у загребачку болницу Ребро где је убрзо умрло. Комби је прешао преко тела несрећног детета и лекари нису могли ништа да учине.

Пијани и бахати возач наставио је вожњу, али су га мештани успели да зауставе километар од несреће. Није могао да стоји ни на ногама и само је гласно викао: “Што ви цигани хоћете од мене”.

Док је отац у болницу носио тешко рањеног дечака, иначе једно од осморо деце,пијани возач је још добацио: “Па Циганин мање”.

Возач је раније већ био осуђен због пијанства у вожњи и није имао возачку дозволу. Познат је као агресиван човек. Од свега је најневероватније да се штити његов идентитет, док се за мале прекршаје одмах објављује пуно име и презиме прекршитеља.

Нешто слично није забележено у Загребу последњих година, иако последњих година има све вишевређања на националној основи, семитских испада. Јавност је згрожена и чињеницом да полиција не успева да контролише вожњу опасних, пијаних и агресивних возача, за које се зна да су склони алкохолу у вожњи.

(Новости)