Прочитај ми чланак

Македонци мањина код своје куће

0

dzamija-makedonija_620x0

СКОПЉЕ – Македонија ће постати муслиманска земља и то је чињеница која ће јој одузети идентитет, а не име, упозорио је бивши премијер владе у Скопљу, лидер опозиционе ВМРО – Народне партије, Љупчо Георгијевски, објашњавајући значај поспешивања процеса посусталог прикључивања евроатлантским интеграцијама.

Уочи одржавања априлских председничких и ванредних парламентарних избора, позивајући се на реалност показатеља демокрафске слике у Македонији, Георгијевски је оценио да ће на попису становништва 2025. Македонци остати испод нивоа од 50 одсто укупног живља у земљи, насупрот сталном повећању броја Албанаца и осталих етничких заједница муслиманске вероисповести.

– То значи да ће Македонија постати муслиманска земља. То су ствари које јој одузимају идентитет, а не име. И управо зато су нам неопходни НАТО и савез са Европском унијом – изјавио је Георгијевски.

Он је у настојањима за превазилажење одуженог спора између Скопља и Атине, због спорне службене употребе имена Македонија, који практично блокира евроатлантске интеграције ове земље, у неколико наврата, за компромис са Грчком, сугерисао прихватање понуђене солуције медијатора УН Метјуа Нимица – „Горња“ или „Северна Македонија“.

 

(Вечерње Новости)