Прочитај ми чланак

Висок ниво борбене готовости: У име НАТО стандарда, љубили се пилоти војске БиХ

0

326602_gej1-foto-epa_kf

Оружане снаге (ОС) БиХ потреса невиђен скандал – двојица пилота хеликоптерске јединице пре десетак дана ухваћена су како на паркингу касарне „Рајловац“ размењују нежности, што је изазвало шок и неверицу међу осталим војницима у служби, објавио је „Дневни аваз“.

Овакав чин пилота с официрским чиновима изазвао је праву пометњу у „Рајловцу“, а о свему је већ обавештена и Војна полиција ОСБиХ. Саговорник „Аваза“ рекао је да је догађај снимио један од припадника војне полиције, који је пилоте и пријавио за хомосексуализам.

„Сви су још у шоку, јер су пилоти затечени како се дирају и љубе. И фотографисани су. Разумљиво је да се о томе не жели причати, јер се ради до сада невиђеном скандалу у војној служби“, тврди саговорник „Аваза“.

Генералмајор Анте Јелеч, начелник Заједничког штаба ОСБиХ, каже да с таквим активностима није упознат, али да ће тражити детаљну истрагу.

„Први пут чујем за тако нешто. У шоку сам. Заиста не знам о чему се ради, али ћу тражити да се све испита. Остао сам затечен вашим питањем. Сви војници слободни су људи, али ми заиста није свеједно ако се то десило. Моји подређени морали су ме обавестити о томе. Инсистираћу да се утврди шта се десило“, рекао је Јелеч.

У Министарству одбране БиХ речено је да нису упознати с наведеним дешавањима и да о томе не могу да говоре док не буду утврђене све околности.

 

(Дневни аваз)