Прочитај ми чланак

ДОЖИВОТНА ЗА ПОЛИЦАЈЦА: Бранио ћерку и себе од Албанаца

0

Како је сам Трифуновски сведочио, он је у њих пуцао да би заштито свој и живот његове малолетне ћерке која је била са њим када је био нападнут од стране Бесника Шехапија и Имрада Мегдија

Основни суд у Гостивару је на казну доживотног затвора осудио полицајца Јакима Трифуновског због убиства двојице Албанаца.

Председник петочланог кривичног већа Бранко Секуловски је рекао да је при одређивању висине казне суд узео у обзир све околности, као и чињеницу да су убијена два млада човека.

Трифуновски је још једном поновио да се не осећа кривим, а његов адвокат Митко Солаков рекао да је казна превисока и најавио да ће уложити жалбу.

Двоструко убиство Трифуновски је починио пре годину дана у центру Гостивара на паркингу када је службеним пиштољем, док није био на дужности, убио двојцу Албанаца.

Како је сам Трифуновски сведочио, он је у њих пуцао да би заштито свој и живот његове малолетне ћерке која је била са њим када је био нападнут од стране Бесника Шехапија и Имрада Мегдија.

Иако се на почетку, као разлог убиства спомињала свађа око паркинг места, Трофуновски је тврдио да су претње које су му упутили биле везане за информације које је он као полицајац имао у вези кривичног дела у које су били умешани сада убијени Шехапи и Мегди.

Психијатри и психолози су у вештачењу навели да је Трифуновски двоструко убиство починио у афекту.

(Курир)