• Почетна
  • ВИДЕО
  • Немогућа мисија у руској верзији – пењање на зграду високу 370 метара (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Немогућа мисија у руској верзији – пењање на зграду високу 370 метара (ВИДЕО)

0

Тим руских авантуриста извео је подухват раван акцијама Тома Круза из „Немогуће мисије“: преварили су све безбедносне системе и попели се на врх недовршене зграде у центру Москве која ће ускоро бити највиша грађевина у Европи са 370 метара висине.

Млади планинар Виталиј Раскалов окупио је тим од четири члана и направио план за освајање „Меркури сити куле“, чија је изградња у последњој фази и која ће, када буде завршена, бити највиша у Европи.

 

Зграда је у овој фази изградње обезбеђена сложеним системом камера за надзор, детекторима, чуварима, као и великим бројем радника који су спремни, према речима Раскалова, „не само да укључе аларм, већ и да вас гадно претуку“.

Раскалов и његов тим морали су да осмисле како ће савладати све физичке препреке и попети се на кран на врху зграде. Отежавајућу околност представљало је веома лоше време – снег, ветар и изузетно ниске температуре.

– Не постоји легалан начин да се обични људи попну горе – изјавио је Раскалов, који је са својим тимом недељама смишљао како да заварају безбедносне камере и мимоиђу чуваре.

Екипа се увукла у зграду прерушена у грађевинске раднике. Попели су се уз стрме степенице, а затим чекали смену радника како би се домогли крана на врху.

На располагању су имали мало времена, а двојица од укупно петорице урбаних планинара су одустали на пола пута.

Преостала тројица, на челу са Раскаловим, извели су овај опасни подухват и попели се на залеђени кран, а своју мисију документовали су мини камером.

Као знак да су успели, на крану су оставили неколико налепница у облику муње, а затим су се спустили на земљу.

 

 

(Блиц)