Прочитај ми чланак

Жарко Обрадовић: Ја сам жртва невиђене медијске кампање

0

obradovic( Вечерње новости)

Жарко Обрадовић каже да питање његове одговорности није спорно, али да ће о њој бити речи кад се утврде све чињенице у вези са крађом тестова за малу матуру.

Министар просвете за „Новости“ тако одговара на спекулације да ће и он попут Мркоњића морати да напусти кабинет у Немањиној 11.

„Подигнута је оптужница против једне особе и суђење почиње за који дан. Чињеница је да је упис ученика извршен на основу претходног успеха и да је највећи број њих уписао жељену школу или смер. Чињеница је, такође, и да сва ова прича око мене има и политичку димензију, јер је ДС покренуо иницијативу за моју смену у Скупштини, која је право место за утврђивање политичке одговорности“.

Обрадовић тврди да је био мета невиђене медијске кампање која је кулминирала позивом једног новинара „да буде обешен на Теразијама“. Он наводи да због тог великог притиска у јавности нису вредновани резултати Министарства попут усвајања стратегија образовања, повећања броја докторанада и студената на буџету, јавног позива за обнову 220 школа, а да истовремено није било отпуштања и кашњења плата. Много тога је урађено…

„Када се све ово сагледа, за шта у ствари морам да будем одговоран? За крађу тестова коју су починили други, због политичке иницијативе једне опозиционе странке или због кампање против мене?

Ако не могу даље да радим свој посао – нема проблема, али питам се који су то критеријуми за оцену успешности министра: постигнути резултати или утисак у јавности који ствара безочна антикампања. За мене је само ово прво релевантно. У сваком случају, никада свој интерес нећу ставити испред интереса партије и државе“, закључује Обрадовић.