Прочитај ми чланак

Ракочевић одлучује да ли остаје у Звезди

0

igor-rakocevic(Курир)

Директор Црвене звезде Давор Ристовић изјавио је да ће капитен Игор Ракочевић сам одлучити да ли ће и наредне сезоне играти у црвено-белом дресу.

Звезда ће после 14 година поново играти у Евролиги, а клуб је већ ангажовао Јаку Блажича, Блејка Шилба и Бобана Марјановића.

„Ракочевић има уговор на још једну сезону, али ћемо разговарати и видети да ли код њега постоји воља за наставком сарадње. Од Игора зависи, донећемо најбољу могућу одлуку у заједничком интересу“, рекао је Ристовић.

Он је истакао да Звезда планира да ангажује још двојицу играча.

„Једно на бековским позицијама, друго на позицији крилног центра. Наравно, пратимо ситуацију на тржишту и ако се отвори могућност ангажоваћемо још неког новајлију. Нема потребе да журимо, већ смо ангажовали појачања која смо дуго пратили. Нећемо се залетати, чекамо да временом падну цене. Можда следећи играч стигне до краја недеље, а можда и у августу. Све зависи од ситуације“, навео је директор Звезде.

Ристовић каже да буџет клуба још није прецизиран.

„Нису тачне мегаломанске цифре које се спомињу. Нови буџет ће бити растерећен за плате играча који не буду остали у клубу, а познато је да из прошлогодишњег тима ту већ нису Елтон Браун и Предраг Самарџиски. Дакле, неће бити расипања новца јер једноставно нисмо у ситуацији да се расипамо. Морам да напоменем да су буџети тимова који су се нашли на жребу у групи испод наше много већи него Звездин и не можемо да их пратимо. Због тога и чекамо да прелазни рок одмакне, како бисмо ангажовали још неког играча за мањи новац“, закључио је Ристовић.