Прочитај ми чланак

Представљени Ковачевић и Печник

0

kovacevic_pecnik(Б92)

Нови фудбалери Звезде Александар Ковачевић и Нејц Печник изјавили су да су срећни што су прешли у тај клуб и да ће се трудити да изборе место у првом тиму.

„Преда мном је велики изазов, желим да се изборим за место у тиму и оправдам поверење људи који су ме вратили у клуб. Када сам одлазио тадашња управа је проценила да нисам играч за Црвену звезду. У Спартаку су ми пружили шансу, тамо сам се доказао и сада вратио“, рекао је Ковачевић на конференцији за новинаре на стадиону Звезде.

Ковачевић, који ће у предстојећој сезони носити дрес са бројем 55, је каријеру почео у Звезди, а прошле године прешао је у суботички Спартак.

Словеначки фудбалер Нејц Печник рекао је да једва чека да заигра у званичним утакмицама за црвено-беле. Он је прошле сезоне играо за Шефилд Венздеј.

„Презадовољан сам, пун мотива и једва чекам званичне утакмице. Прошла година у Енглеској није била најбоља за мене, не знам зашто, али мислим да имам квалитета да то исправим у Звезди“, рекао је Печник, који ће носити дрес са бројем 11.

Печник је рекао да га управа Звезде, док је председник био Драган Стојковић, није контактирала, али да би још тада дошао у клуб. Он је додао да добро говори српски језик.

Професионалну каријеру почео је у Цељу, а играо је још за Спарту из Прага, португалски Национал, руску екипу Крила Совјетов и Шефилд Венздеј.

„Где год сам играо била су двојица, тројица играча из Србије, тако да сам боље научио српски него језик земаља у којима сам играо“, рекао је он.

Спортски директор Црвене звезде Зоран Стојадиновић рекао је да је Печник у клуб дошао као слободан играч и да је фудбалер изразио жељу да дође. Додао је да га је Звезда ангажовала на препоруку свог тренера Славише Стојановића.

Стојадиновић је истакао да је Ковачевић Звездино дете и да је у једном моменту „био изгубљен због лоше процене“. Он је открио да су преговори са Спартаком били тешки и напорни.