Прочитај ми чланак

Трка за Абуом Оумаром, трче Кежман и Звезда!

0

abuomar(Мондо)
Абубакар Оумару ускоро ће бити слободан да потпише за било који клуб и потом сачека 31. 12. када му истиче уговор. Матеја Кежман покушава да му нађе ангажман у Турској, Црвена звезда чека расплет.

Челници Црвене звезде, освежени са 800.000 евра колико је Гројтер Фирт обавезан да уплати за трансфер Огњена Мудринског, „напашће“ Абубакара Оумаруа, који је стављен на трансфер листу у Војводини, сазнаје МОНДО.

Популарни Абу је на првом месту Звездине листе жеља, иако је претходних дана могло да се чује да ће црвено-бели контактирати слободне стрелце Марка Пантелића и Милана Јовановића.

ВИШАК, ПА ЖЕЉА

„Абу“ је, после два гола у 13 мечева за Звезду, прво био на позајмици у ОФК Београду (3/23), а потом је коначно показао шта зна у дресу Војводине за коју је постигао 42 гола, уз 24 асистенције, на 108 утакмица од 2010. до данас.

Између повратка Камерунца у Црвену звезду, стоје две ствари: Војводина и интересовање турских клубова за истог играча.

Завет који је покојни Ратко Буторовић оставио за собом, да Воша неће појачавати „вечите“ из Београда, и даље лебди над „Карађорђем“, као и чињеница да се саветник новог председника Балше Буторовића, Матеја Кежман, тренутно налази у Турској где тражи ангажман Абубакару.

И није случајно што је Кежман у акцији да Абубакару пронађе инострани ангажман. Наиме, Камерунцу 31. децембра истиче уговор са Војводином, што га ставља у позицију да већ сада (прошао је 30. јун, период од шест месеци до истека) потпише предуговор са било којим клубом и потом „истрчкара“ на тренинзима до дана када ће као слободан играч остварити трансфер.

То Вошу, упркос ставу да њени играчи не треба да појачавају Звезду и Партизан, ставља у мат или бар пат позицију.

Уколико би се Абубакар, а менаџер му је Марко Мишковић, договорио са Црвеном звездом, тада би нови председник Балша Буторовић и његов саветник Кежман имали две опције: да задрже Абубакара под кључем шест месеци или да прихвате какво-такво обештећење, а тешко да би оно могло да буде веће од 350 и мање од 250 хиљада евра.

Укратко, уколико Кежман не пронађе ангажман 26-годишњем брзоногом нападачу у Турској (а, могуће је да постоји клуб који би га сада платио мање од пола милиона евра), стрелац 47 голова у Суперлиги у дресовима Црвене звезде, ОФК Београда и Војводине, могао би да се врати на „Маракану“ одакле је практично отеран на лето 2009. године, када тадашњи тренер Владимир Петровић Пижон није желео ни да чује за њега.

Ко ће бити бржи:

Кежман или Звезда?