• Почетна
  • СПОРТ
  • Клинци бране Звезду на старту европских квалификација
Прочитај ми чланак

Клинци бране Звезду на старту европских квалификација

0

FK Crvena Zvezda7180(mozzartsport.com, фото: Star Sport)
Спортски директор Стојадиновић каже да ће до 18. јула сигурно доћи барем један централни бек, али да је мало вероватно да ће он моћи да помогне већ после само неколико дана са екипом.

Недеље, па и месеци пролазе, а о новим штоперима Црвене звезде се само прича. Толико да се претерало, па све извесније да ће бедем пред црвено-белим голом бранити Јован Крнета и неко од омладинаца, с тим да се чини да је Дарко Лазић тренутно најближи месту у стартних 11.

Зоран Стојадиновић признаје да је већ сада мало вероватно да ће неки квалитетан штопер стићи на време и да ће моћи да се до 18. јула уигра са остатком екипе.

„Необјективно је да игра већ у другом колу квалификација“, скромно ће Стојадиновић у разговору са новинарима у Љутице Богдана.

То додуше не значи да до 18. јула неће бити новајлија у црвено-белом дресу.

„Постоје имена. Последњу реч, као што и треба да буде, даће тренер. Чекамо да видимо шта ће одлучити. Имамо и тоталну подршку Управног одбора у том правцу. Да шеф струке буде самосталан у избору. А његов став је да се прво иде на једно решење, јер има времена до почетка првенства 14. августа“, каже Стојадиновић и додаје да се „можда не 100, али 99 одсто“ слаже са Славишом Стојановићем када се покрене прича о појачањима.

Уверава и да ће они играчи који буду дошли имати квалитет да изнесу терет целе сезоне, тачније да неће бити довођења на пробу.

„Ма каква проба? Играчи који су доказани, имају име и презиме. Глупо је причати о проби“, истиче Стојадиновић и додаје да би први од штопера требало да у Београд стигне ускоро.

„Зависи у ком правцу идемо. Од једног дана до пет или шест дана, до понедељка или уторка“.

Stojanovic Stojadinovic7443
О именима од спортског директора овај пут скоро ништа. Ни за Абубакара Оумаруа, Перуанца Мигуела Арауха, Бетаа…

„Питајте медије за сва та имена која помињу“.

Ипак, нека су поменута. Рецимо Александар Луковић?

„Исто важи. Несумњиво је да би био капитално појачање. Зна се ко је Александар Луковић. Али, то је као да причамо о Пикеу“.

Ништа реалније није ни довођење Вујадина Савића, који је под уговором са Бордоом?

„Волео бих лично да га видим у Звезди и зато што је потенцијал и зато што је отишао онако како је отишао, можда превремено. Али, политика клуба је још од јануара да избегавамо да узимамо играче који после не могу да буду у нашем власништву, да их доводимо на позајмице. А обештећење вероватно не бисмо могли да приуштимо“.

Тренутно, са Звездом тренира Робертс Омега, али и ту ће пресећи Славипа Стојановић. Стојадиновић се не меша. Само понавља да у Суперлиги не види квалитет за последњу линију Звезде.

„Волео бих да постоји. И због језика и због аклиматизације. Али ово што сам гледао до сада… Чак су нам странци и јефтинији“.

Што се тиче одлазака – ништа ново?

„За сада, што је отишло – отишло је. Али, прелазни рок траје до 31. августа, а из искуства знам да се већина трансфера обави између 20. и 31. Осим ових највећих клубова попут Челсија, Реала, Барселоне, који се накупују још у априлу. Понуда званичних – нема. Барем према мом сазнању. Има прича, али ништа официјално“.

И за крај – какав је утисак Стојадиновића после свега виђеног у досадашњем току припрема?

„Урадили смо доста, али нисмо још завршили. А морам да кажем и да оно што сам видео у Швајцарској… много ми се свиђа. Видим да човек (Славиша Стојановић) зна шта хоће. Препознатљива је игра. Охрабрује ме то. Иде то на добро“, категоричан је Стојадиновић.