Прочитај ми чланак

Бане Ивановић: Новак је прерастао Србију!

0

bane(Новости)
Он је већи амбасадор од свих нас заједно. Остајем у Лондону и нападам нове трофеје – причао српски ас за “Новости” о односу са Ђоковићем, Челсију, хуманитарном раду и фондацији.

Црни лондонски такси око 19 часова зауставио се тик пред улазом на зелени тепих у Кемдену, из ког је изашла звезда Челсија и српске репрезентације Бранислав Ивановић. Попут правог џентлмена, пружио је потом руку супрузи Наташи, и кренуо ка вратима „Раунд хола“ где се одржавала добротворна вечера Фондације „Новак Ђоковић“.

Међутим, наш ас није направио ни четири корака, а већ га је окружило двадесетак обожавалаца, који су већ имали припремљене блокчиће и оловке како би добили аутограме. Стрпљиво је Бане свима изашао у сусрет, а потом наставио кратку шетњу поред блицева фото-апарата, дајући успут и интервјуе за телевизијске станице.

По уласку у дворану, брачни пар Ивановић су сачекали Јелена и Новак, срдачно су се поздравили и изљубили са својим пријатељима, са којима већ неко време имају сјајне односе. Уосталом, о томе је довољно показао и гест Ђоковића, који је позвао Бранислава да међу првима изађе на подијум велике бине у сали, представио га и похвалио речима да се ради о једном од најбољих српских фудбалера и изузетном човеку.

– За мене је то стварно била велика част и нешто што се не може лако описати речима – причао је Ивановић за „Новости“ у паузи између две серије аукције.

Како сте се осећали на вечери где је скупљено 1,5 милиона евра за децу Србије?

– Новак је својим понашањем на Вимблдону и уопште на свету, можда прерастао и све што може један спортиста да уради током каријере. Можда је и већи амбасадор Србије од свих нас заједно. Урадио је нешто што, стварно, вреди много више од неких ствари које се дешавају у нашој земљи. Мењање слике и свести једног народа у позитивном смеру је изузетна ствар.

Али и ви учествујете у томе, на свој начин, који није мали?

– Ја сам увек ту, наравно, и чиним колико могу. Ипак, мислим да већи одјек имају спортисти који се баве индвидуалним спортовима, него колективним, али свако на свој начин може да помогне да се промовише бољи имиџ Србије. Новак је прерастао и земљу из које долази и по свему што показује и што приказује за Србију, један је од наших највећих спортиста свих времена, дефинитивно.

Дали сте свој прилог током хуманитарне вечере, помогавши деци која немају новца да иду у вртић, а узели сте и Нолетов рекет и мајицу?

– Не бих о томе да говорим. Али, оно што је јасно то је да овакве манифестације доносе много нашој земљи. Нисмо ни свесни колико. Ово је нешто што треба да прерасте у традицију, и Фондација има заиста велику будућност.

Да ли сте стигли да погледате мечеве на Вимблдону?

– Јесам гледао завршницу, нажалост, нисам пратио дуеле уживо са трибина, јер нисам стигао. Ипак, дошао сам на Галу, да се одужим Новаку за то. Мислим да је највећи победник онај који је у поразу достојанствен, а он је то показао. Не само то, мислим да је показао свету шта значи бити прави шампион.

Често вас селе из Челсија, помињу се разни клубови, интересује се Реал Мадрид, Монако… Да ли остајете у Лондону?

– Има разних прича, али по том питању увек сам везан за клуб. Никада нисам ни давао повода, нити причао о преласцима у другу екипу. У фудбалу се никад не зна шта ће бити сутра, али ја сам презадовољан својим клубом и надам се да ћу са Челсијем успети да останем још дуго година у врху и да ћу освојити што више трофеја – закључује Ивановић.

ТРЕНЕР НЕ ЗНА ГДЕ САМ БИО
Првотимац једног од најбољих клубова Енглеске и Европе последње деценије на крају разговора је и дошапнуо како је то успео да добије одобрење тренера Муриња и остане овако касно на једном догађају.
– Жозе, заправо, ни не зна да сам дошао – смејао се Бане.