• Почетна
  • СПОРТ
  • Ђоковић направио хуманитарно гала вече у Лондону за помоћ угроженој деци Србије
Прочитај ми чланак

Ђоковић направио хуманитарно гала вече у Лондону за помоћ угроженој деци Србије

0

djokovic_fondacija

(Б92)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић био је домаћин хуманитарне вечере у Лондону, са које су прикупљена средства намењена за помоћ развоја деце у Србији.

Први рекет света је приликом изласка на бину поздрављен овацијама од присутних.

„Ова организација направљена је како би помогла угроженој деци у Србији, али и малишанима широм остатка света. Уз помоћ пријатеља и породице надам се да ћу успети да прикупим довољно новца олакшао живот младој деци којој је помоћ потребна“, рекао је Ђоковић.

Новак и његова девојка Јелена Ристић придружили су се званицама из џет сета, међу којима су војвоткиња од Јорка Сара Фергусон, легендарни Борис Бекер, као и Џерард Батлер који је само два дана раније сдушно бодрио Ендија Марија у финалу Вимблдона.

Аукцију су отворили Бранислав Ивановић и Новак Ђоковић, да би након тогалегендарни гитариста Ролинг Стонса Рони Вуд понудио своју личну гитару на продају за 10.000 фунти, коју је Новак сâм брже боље пазарио, док је Џерард Батлер понудио исту суму за ‘излазак’ са Џеремијем Пивеном.

Фондација „Новак Ђоковић“ организовала је хуманитарно вече у Лондону са циљем да повећа свест о проблемима раног развоја деце у Србији и да обезбеди новац како би се још више инвестирало у неопходне пројекте, као и изградњу објеката Школица живота.

Ђоковић ће након пораза у финалу Вимблдона направити паузу од непуних месец дана како би се потпуно одморио и припремио за летњу серију турнира на америчком бетону – Монтреал, Синсинати и УС Опен.